dilluns, 16 de maig del 2011

Vota inútil


El Periódico d’avui publica una enquesta sobre les eleccions municipals a Barcelona. Preveu uns resultats de 14 per CIU, 12 pel PSC, 7-8 pel PP, 4-5 per ICV-EUiA i 2-3 per Unitat per Barcelona. Els resultats no difereixen gaire de l’enquesta d’ahir al diari el País ni tan sols molt de la meva porra al blog. Possiblement la sensació que s’acosten els resultats de CIU i PSC i que es fa més difícil una majoria PP-CIU és una tendència que es consolida pe`ro que encara no sabem fins on arribarà. Per altra banda el resultat d’ICV-EUiA dóna la sensació que està força consolidat.
Però no volia parlar dels resultats d’una enquesta i del possible maquillatge de les xifres. Volia parlar de la intencionalitat amb la que es vol vendre aquesta enquesta. L’article signat per Javier Belmonte diu “I menys encara hi pintaria ICV-EUiA, ja que la seva única aliança natural, amb els socialistes, no serviria de res.” Es pot ser més descarat? Jo crec que no. L’article és una crida a un vot útil que parteix del fet que tan sols poden influir a la ciutat aquells que estan a l’alcaldia, fet que és fals. Per altra banda adjudiquen a ICV-EUiA la responsabilitat de no sumar quan la nostra perspectiva de vot ens fa repetir o millorar el nombre de regidors.
A partir de les enquestes i de la possible evolució d’aquests propers dies el primer que cal garantir és que les dretes no governin ni estiguin al govern (des d’una perspectiva d’esquerres). Sols hi ha una força política, amb representació, que planteja que no formarà part de cap govern ni liderat per la dreta ni que en formi part la dreta. Sols hi ha una coalició, ICV-EUiA, que amb els seus vots garantirà o un govern d’esquerres o una oposició que no tingui dubtes. Ningú pot posar en dubte la predisposició d’ICV-EUiA a que es pugui formar un govern d’esquerres i ningú qüestiona en aquests moments que tindrem representació municipal. Per tant no acceptaré en cap cas que es parli de vot útil al PSC. Al revés, un molt bon resultat per a ICV-EUiA és la millor garantia de polítiques d’esquerres a la ciutat davant d’una llista del PSC que sabem què representa internament i davant de possibles temptacions. No es tracta de salvar els mobles, es tracta de construir una Barcelona d’esquerres. I si insisteixen alguns m'és igual, jo votaré inútil.

3 comentaris:

jordi sp ha dit...

Ja saps com van les enquestes, a munt i a vall. Suposo que la porra que tothom ha posat es basa, en gran mesura, en les que es publiquen i, per això, la gran similitud.

Que surti un o un altre, ja que estan molt ajustats, i crec que tornarà a haver un bipartit en minoria com fins ara. Quines de totes les opcions, dependrà de les respectives cúpules. No obstant la que ho tindrà més complicat per a negociar és UxB ja que, degut a la seva composició, serà una peça difícil d'encaixar.

En quant a votar INÜTIL.... que jo sàpiga no em presento per cap partit, ni a Barcelona (no estic empadronat, encara que desconec si ho podria fer) ni a Premià de Mar.

Pere Nieto ha dit...

I no val avui al debat del Guinardó de presentar la candidatura !!, ja, ja

jordi sp ha dit...

Home, no et dic que no.