dijous, 31 de març del 2011

Candidatura ICV-EUiA a Barcelona (2)


L’altre dia parlava dels primers 5 llocs a la llista de Barcelona. I com deia garantien dos criteris, la continuïtat d’un equip i l’aposta per una renovació real, posant en un lloc per sortir a una persona de 26 anys. Avui parlaré d’alguns aspectes de la llista.
L’aposta que s’ha fet ha estat pels territoris, posar en bons llocs als consellers i conselleres de districte. Una aposta ferma per la proximitat i per posar en valor la feina que hem fet fins ara. Això significa que els números 6 i 7 són actualment consellers de Districte, Francesc Carmona a Sant Martí i Imma Clarà a Sarrià-Sant Gervasi i que el número 8, Jordi Farriol actualment és el coordinador del grup municipal però anteriorment també va ser conseller de Districte, en el seu cas a Gràcia. La llista dels top ten es completa amb Teresa Ortega, responsable d’organització d’EUiA i el número 10 és per Antonio Centeno, de qui en parlaré més endavant. Un aspecte que volia destacar és que com a adherit a Sant Martí, la meva militància és en aquest Districte tot i que de molt baixa intensitat actualment, estic encantat de la vida. Tres persones dels primers llocs són de Sant Martí, Francesc Carmona, Teresa Ortega i Antonio Centeno. Com a Horta-Guinardó, la notícia més destacada és que l’Elsa ocupa el número 2, però evidentment no puc deixar de citar a la consellera Anna Mir en el número 19 i a Joan Vallvé en el número 28. Dues persones molt joves però d’experiència i capacitat contrastada.
Francesc Carmona és el president d’ICV Sant Martí i conseller al Districte. Professor d’Estadística demostra que necessitem gent de l’àmbit matemàtic i científic a la nostra organització perquè aporten una visió diferent. Ha estat una persona molt respectada i valorada com a conseller al Districte i té una gran capacitat de relació amb la gent. No sempre es pot trobar gent amb capacitat per liderar una agrupació i fer un bon treball institucional alhora. Antonio Centeno, a part de considerar-lo un amic, és una de les persones amb més capacitat d’aportació a la candidatura. Des dels 13 anys viu una tetraplegia i és des d’aquesta realitat que ha estat una de les persones referents per construir el Moviment de Vida independent a Catalunya. Però de l’Antonio i del que representa he decidit fer un article, per tant en els propers dies ja en parlaré més.
Com deia la llista és fruit de la normalitat, de posar en valor la feina de consellers i conselleres o de persones que tota la vida han fet una aposta per una societat més justa. En aquest sentit a Horta-Guinardó podem destacar la presència del Velasco (referent de la gent gran a Horta) o l’Anna González, incansable lluitadora de l’AVV d’Horta. I com a Sant Martí no puc deixar de citar a la Carlota Falgueras amb una trajectòria increïble de defensa de les llibertats i els drets de les dones. Aquest concepte de llista ha fet que altres persones que tenim un paper més actiu en la gestió, que estem més a la cuina, no estiguem en aquesta candidatura, criteri que comparteixo plenament, tot i que això signifiqui que gent del valor del Toni Coll, el Gabi Losada, la Laia Herrera, la Mar Garcia ... no hi siguin.
I finalment parlaré del tancament de la llista. En el darrer lloc Enric Pubill, veí del Poblenou, president de l’Associació d’Expresos polítics, referent de la nostra memòria històrica i persona que m’estimo molt. Tanquem la llista amb un referent dels nostres valors, una persona inqüestionable que ens recorda cada dia que la seva lluita de tota la vida, en situacions molt més dures, avui continua vigent. En el lloc 40 Zaida Muixí, independent, arquitecte, urbanista i una persona referent en el seu àmbit per la seva capacitat de proposar models urbans per afavorir la convivència, un urbanisme amb criteri de gènere, un model de ciutat que compartim. I en el número 39 una altra independent, Gemma Galdón, investigadora a l’IGOP, expera en espai públic i seguretat des de criteris alternatius al dominant. Participa en diferents mitjans de comunicació com TV3 o Diari Público. En resum una llista que aposta que a mi em representa i de la que em sento part.