dimecres, 8 d’octubre del 2008

Manifest sobiranista a ICV

M’he adherit al manifest “Per unes polítiques sobiranistes a ICV”, que han impulsat un grup de militants de l’organització amb sensibilitat nacionalista. Un altre dia ja entraré en el contingut concret del manifest, però sí que avui voldria explicar una mica perquè crec que aquest és un element important a destacar. Els documents polítics d’ICV al llarg dels darrers anys han sabut plantejar la qüestió nacional des d’un prisma que per a mi era plenament correcte. El respecte ple al dret a l’autodeterminació de Catalunya i un model d’estat plurinacional. El model d’ICV permet sentir-se còmodes a federalistes, comfederalistes i també a independentistes, en el sentit que fa major èmfasi en la necessitat d’avançar en l’autogovern i fer-ho en un sentit de bilateralitat i major autogovern. Per tant el que sovint ens passa és que tot i que el plantejament teòric és molt encertat i valent, després aquest no esdevé un element central del discurs polític de l’organització. Sols en moments puntuals apareix el discurs més sobiranista vinculat al finançament o alguns elements competencials. Crec que cal enfortir la projecció pública del projecte d’ICV en l’àmbit de la qüestió nacional. No podem tenir tantes manies ni complexos en aquest àmbit. Precisament tenim un projecte que pot atraure a molta gent que no comparteix que la Independència hagi de ser la millor fórmula (tampoc dic que no ho sigui) per resoldre el problema nacional i que alhora no accepta un federalisme descafeïnat. Exercir l’autodeterminació no vol dir fer un dia un referèndum, però tampoc és anar esperant a veure què passa. Vaig incorporar-me a ICV des de l’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerra i per tant els meus neguits en l’àmbit nacional venen de lluny, tinc clares les meves prioritats polítiques i crec que cal enfortir la capacitat d’ICV de crear una nova realitat que respongui més a la identitat nacional de Catalunya i a les seves necessitats.

9 comentaris:

joan ha dit...

Una visita periòdica al blog de'n Pere mai va malament..!

T'he llegit, he llegit el manifest i hi dic que hi estic d'acord i veient el que ens espera amb les negociacions amb Madrid, més encara.

I el que més m'agrada és que és un manifest amb la mà estesa i constructiu sense deixar de ser ferm.

Anònim ha dit...

A mi em sembla molt bé el manifest. es pot adherir tothom? A on fem arribar l'adhesió?

Anònim ha dit...

Un servidor va entrar a ICV precisament per la defensa del federalisme, és a dir, la pertinença voluntària i fraternal a l'Estat espanyol. Si ara hem de defensar la independència fareu bé d'avisar-ho, perquè m'hauré de buscar la vida en algun altre lloc. Us entenc, però si de debò creieu que el que cal defensar és el flanc sobiranista, per això ja hi ha ERC.

rafa hortaleza ha dit...

Y puestos a ser soberanistas... ¿para qué ICV? ¿por qué no ERC?

Anònim ha dit...

No confonguem les coses. No es demana ser independentista. Sols es planteja que allò que ICV té aprovat es difongui sense vergonya. Res més. A més tothom té el dret a expressar com vol que sigui la seva formació. Ja es diu que serà l'Assemblea qui estableixi la línia d'ICV.Catalunya ha d'establir una nova forma de relació amb Espanya i ICV és qui pot ajudar a trobar aquesta fórmula que no sigui ni rupturista ni conservadora.

Pere Nieto ha dit...

Ja tornaré a parlar d'aquest tema. Si es vol adherir algú pot enviar un mail a
jm.lopez.llavi@gamil.com

anarresti ha dit...

Hola Pere,

Jo també m'adheriré al manifest, tot i que em sona a "más de lo mismo" del que portem dient la gent de la nostra sensibilitat des de la fundació d'IC. I el problema és que el context ja no és el mateix: avui La Vanguàrdia anticipa per on pot anar la sentència del TC respecte a l'Estatut. Si això es confirma crec que res tornarà a ser com abans: serem uns quants que perdrem tota remota esperança d'una Espanya federal. Si això arriba a passar caldrà prendre decisions més de fons...

Pere Nieto ha dit...

El correu electrònic el vaig escriure malament.

El correcte és

jm.lopez.llavi@gmail.com

Anònim ha dit...

Som varis militants d'ICV a Lleida que ja ens hi hem adherit, i a la vegada ho hem comentat a amics i propers, i a tots els hi fa il·lusió que ens definim en la qüestió nacional. El proper 8 de novembre tenim l'Assemblea Intercomarcal de les Terres de Lleida, i portarem el manifest com a resolució per intentar que sigui aprovat abans de l'Assemblea Nacional, per poder tenir més força en ella i sumar mes vots