dimarts, 4 de desembre del 2007

JAZZ




Dissabte a la nit vaig poder assistir al concert d'homenatge al Tete Montoliu al Palau de la Música. El Jazz és una de les meves aficions. Especialment el jazz en directe. Crec que és una música que s'ha de viure. També ha influit en la meva afició ser amic d'alguns músics realment bons a l'escena del jazz de Barcelona, com Xavi Maureta, David Forns o Enildo Rasua. Tete Montoliu va representar un punt de recolzament fonamental per entendre que es podia fer jazz de primera a casa nostra. Possiblement amb els anys s'anirà reconeixent la seva qualitat excepcional. Els darrers homenatges que està rebent van en aquesta línia. Coma curiositat gent del públic amb senyeres a la mao mocadors de la plataforma pel dret a decidir que havia acabat poc abans. Entre aquesta gent Xavier Rubert de Ventós i Pasqual Maragall. La primera part magnífica entre el jazz i el joc. Músics com Comelade, Pep Pascual, Xirgu, Goka Benitez o el company de Tete Montoliu van saber fer un concert de qualitat i original que van tancar amb una versió diferent dels Segadors. Un dia ideal per fer-ho. La segona part va ser amb la mateixa big band amb la que Tete va gravar un disc fa 20 anys. En resum un bon concert i un bon homenatge al gran Tete Montoliu.

2 comentaris:

Joan Miquel ha dit...

M'agrada trobar algun company d'Iniciativa també afeccionat al jazz.
Vaig coneixer al Tete Montoliu, fa molts anys, i realment va ésser un referent, tant pel jazz fet aquí, com a nivell mundial. De tota manera el moment que viu el jazz català es extraordinari, i com a mostra et cito alguns noms:
Saxos: Perico Sambeat (valencià), Alfons Carrascosa, Gorka Benitez...
Contrabaixistes: David Mengual, Rai Ferrer, Ignasi Gonzalez...
Bateries: Xavi Maureta, David Xirgu, Marc Miralta...
Pianos: Albert Bover, Joan Diaz, Xavi Monge...
Guitarres: Joan Sanmartí, Pere Soto, Dani Pérez...
Cantantes: Laura Simóm Carme Cuesta, Araceli Aiguaviva...
Trompetistes: Ramon Quadrada, Raynald Colom...

Pere Nieto ha dit...

Jo sóc un aficionat però no molt expert. De totes maneres he vist la majoria dels músics que em planteges. En el cas del Xavi Maureta per exemple som amics del Poblenou i ens coneixem des dels 14 anys. Un altre gran aficionat al jazz d'ICV és el Joan Herrera.
No sé si et conec personalment, però si vols ho comentem. Envia'm mail a pnieto@bcn.cat.