dimecres, 4 de juliol del 2007

Per què parlo de Sant Martí?

Tal com ja vaig comentar ahir tinc ganes de parlar una mica més de Sant Martí, el meu Districte. De fet sols un any de la meva vida vaig viure fora de Sant Martí, al barri de Sants. Ara és cert que tinc la "doble nacionalitat" de Sant Martí i d’Horta-Guinardó, ja que en aquest darrer Districte desenvolupo la meva activitat laboral i política (com a Conseller Tècnic d’Horta-Guinardó, per cert aprofito per dir que seguiré en aquest càrrec aquest mandat) i també hi passo bona part de la meva vida personal.
Tot i això la meva vinculació al Districte de Sant Martí ha estat sempre molt intensa i a nivell polític vaig ser responsable d'ICV Sant Martí durant un temps i Conseller d’ICV al Districte durant 5 anys, concretament d’urbanisme, persones amb discapacitat i medi ambient. A nivell associatiu vaig ser nen, monitor i responsable del Movi, fundador de la Colla de Diables del Poblenou i secretari de la Coordinadora d’Entitats entre d’altres coses.
Durant aquests darrers quatre anys he estat molt vinculat a Horta-Guinardó però no vull oblidar del tot els meus barris de Sant Martí. És per això que intensificaré una mica els temes de Sant Martí en aquest blog. Fins ara sols havia tractat de forma molt lleu el tema de Can Ricart o vaig recordar la figura de Josep Maria Huertas Claveria. Ara espero que la gent de Sant Martí em comenceu a llegir i per tant que opineu i em proposeu coses. Moltes gràcies.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que és un bon lloc per donar-te una notícia, hi ha més gent que vol parlar de Sant Martí, gent jove concretament...
Farà uns 4 anys llargs, va començar un procés que mica a mica va agafant forma de coordinadora juvenil/ taula de joves/ consell de la joventut, noms n'hi han per a tots els gustos...
A principis de l'anterior legislatura, el Conseller de Joventut del Districte en Carles Macian, va convocar una taula de joventut, amb la intenció de treballar aquells aspectes del Pla d'actuació de Districte (PAD) que afectàvem a la gent jove... hi van participar 3 entitats juvenils.
Paral·lelament, i de la mà del Consell de la Joventut de Barcelona, es van sondejar algunes de les coordinadores d'entitats existents al districte, per mirar d'intentar mobilitzar a les entitats juvenils a través d'elles: “...no ens interessa ens van dir” (...)
Arriba el projecte_jove_bcn, i es van co-organitzar (una altre cop amb el suport del CJB) unes jornades al respecte al Districte... hi van participar 5 entitats. (...)
A aquest grup d'entitats, se'ls hi envia una altre proposta...
Durant el curs escolar anterior (2005-2006) la Coordinadora Infantil i Juvenil de l'Eixample, posa en marxa un projecte al que anomenen: “Joves Associats parlen de convivència als IES” dirigit concretament als alumnes de 1er d'ESO.
7 esplais i agrupaments, principalment, del districte de Sant Martí, han treballat aquest projectes a diferents Instituts de Sant Martí i Sant Andreu (en col·laboració amb la Taula de Joves), durant aquest curs 2006-2007 (...)
És fruit d'aquest treball conjunt, que finalment ens assentem en una taula, i ens plantegem la coordinació i la creació d'una plataforma juvenil de districte... La Jove 10, de la que s'escriu una declaració d'intencions que es signada per un total de 9 entitats:
- Agrupament Escolta i Guia K2 (Godwin Austen)
- Agrupament Escolta i Guia Rudyard Kipling
- Agrupament Escolta Rakxa
- Centre d'Esplai SCV El Clot
- Centre d'Esplai SCV Sant Pere Claver – El Clot
- Esplai Kasperle
- Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC – Sant Martí)
- Joves d'Esquerra Verda (JEV-JIC Sant Martí)
- Xino-Xano, Associació de Lleure
A aquesta iniciativa s'han sumat i participen:
- Assemblea de Joves Independentistes del Clot (AJIC)
- Assemblea de Joves del Poblenou (AJP)
Han manifestat el seu interès en participar:
- Esplai Movi del Poblenou
- Joventut Obrera Cristiana (JOC) Federació Riu Besós
- Joventut Socialista (JSC – Sant Martí)
... se'ls hi ha explicat, i encara no s'han pronunciat:
- Esplai Sagrat Cor
Estem treballant-hi, tenim un bon exemple en el Consell de la Joventut d'Horta Guinardó, companyes i companys, amb els que qui t'escriu aquest post, havia col·laborat, i als que, malgrat elles i ells poguin tenir alguna que altre desavinença, envejo la relació fluida que tenen amb el Districte (administració), similar a la que ens agradaria aconseguir en el nostre Districte...
Un districte, el de Sant Martí, amb prop de 40.000 joves censats (d'entre els 16 i els 29 anys), que no només no disposa de cap equipament específic per a joves, si no que a més a més, no hi han gaires intencions, voluntat política, de posar-s'hi (seriosament, vull dir), a solucionar aquest fet, per què entre d'altres coses, i en paraules del nostre “estimat” Regidor: “el pla jove*?... Si això encara no està aprovat per l'Ajuntament” (juny 2007)

* plajovebcn:
El pla jovebcn és el pla director de la política de joventut de l'Ajuntament de Barcelona per al període 2006-2010. Aprovat el passat 6 d'octubre de 2006 pel plenari del Consell Municipal, aquest document assenyala quines accions ha d'empendre l'Ajuntment en màteria de joventut en temes diversos, entre d'altres, com l'habitatge, la salut, la participació, la cultura o la mobilitat.