diumenge, 5 de maig del 2013

Han guanyat la Plaça Sanllehy



Els veïns i veïnes de la Plaça Sanllehy ho han aconseguit. La plaça es reurbanitzarà abans de finalitzar les obres del metro. Aquesta actuació permetrà al barri tornar a gaudir de la plaça, millorar la mobilitat dels veïns i veïnes i dignificar aquest espai de la nostra ciutat. Me n’alegro.
I me n’alegro especialment per dos motius. En primer lloc perquè crec que és una victòria especialment del barri de Can Baró. Un barri poc conegut, petit, però amb una força considerable. Un barri que necessita millores, equipaments educatius i millor transport públic. Un barri que ha de millorar en accessibilitat i obra pública. Però un barri que ha sabut teixir complicitats a l’entorn de projectes tan potents i tan autèntics com el Casal de Barri Pirineus o els antiaeris del Turó de la Rovira. Hi ha barris que saben combinar la lluita i la complicitat. Que saben que s’ha d’exigir però alhora comprometre’s i Can Baró és un d’aquests barris.

I me n’alegro perquè com deien a la darrera pintada quan celebraven la seva victòria, “la lluita és la força d’un barri”. El govern municipal de CIU comença a canviar la seva tònica després de prop de 2 anys d eles eleccions municipals. O potser és la ciutadania qui està canviant la tònica. De cop i volta estan passant de negatives rotundes a negociar, a acceptar reivindicacions veïnals, fins i tot quan suposen una important inversió com és aquest cas. Però al marge del paper municipal el més important és que hi ha associacions que segueixen demostrant que val la pena lluitar. Que hi ha entitats “de tota la vida” que segueixen tenint clar on estan i quina capacitat tenen de transformar el seu entorn.

I per tant si estic content per la recuperació de la Plaça Sanllehy és perquè era una reivindicació justa, però també perquè es demostra que val la pena lluitar per allò que creiem i que perquè hi ha entitats que saben on han d’estar. Ara seria un gran moment perquè el veïnat ho veiés i recolzés a la seva AVV, perquè amb més gent i amb més recursos sigui capaç de seguir transformant el barri de Can Baró.

1 comentari:

Unknown ha dit...

"No ashe falta dicir nada más"