dimecres, 10 d’octubre del 2012

Vine a fer campanya !



Hi ha gent que considera que les eleccions del 25 de novembre no arriben en un moment per les forces d'esquerres  No tinc clar si és el moment oportú o no, però el que tinc clar és que sigui el moment que sigui cal aconseguir un bon resultat de les esquerres que poden articular una alternativa al model econòmic i social de dretes que fins ara estem vivint. I per fer això és evident que la millor alternativa serà ICV-EUiA. No és un recurs propagandístic, és una valoració que ara, més que mai està prou fonamentada.

D’entrada dir que ja fa un temps que podem afirmar que el mite de que és igual qui guanyi perquè “tots els polítics són iguals” s’ha ensorrat. És evident que les polítiques que ha desenvolupat el govern de CIU i PP disten molt dels objectius plantejats pels governs d’esquerres a Catalunya. No plantejo que els governs d'esquerres ho fessin tot bé, ni tan sols que globalment ho fessin bé, però crec que ningú pot discutir que la ferotge política de desmantellament de serveis públics i de retallades de drets socials no es duria a terme amb un govern progressista. Per tant davant de l’experiència acumulada en els anteriors governs d’esquerres podem afirmar que aquests governs són necessaris i positius per la immensa majoria de la ciutadania. El que necessiten, però, és millorar la seva capacitat de govern, sobretot garantint un pes més important de postures clarament radicals i amb una major sintonia amb tots els sectors socials que volen transformar la societat.

Si els governs d'esquerres no van assolir tots els objectius necessaris, tot i tenir un balanç molt positiu i que amb el temps es valorarà molt millor, també cal valorar que els moviments socials que més han plantejat una oposició frontal al sistema polític actual tampoc poden valorar de forma eufòrica el seu balanç. Els moviments vinculats al 15M han aportat a la política actual una gran sacsejada. Han evidenciat bona part de les febleses de la nostra societat, han denunciat als grans culpables de la pobresa, han mobilitzat a molta gent que fins ara es quedava a casa. Els moviments vinculats al 15M ens han interpel·lat a les forces d'esquerres sobre la necessitat de canviar. Però amb això no hi ha prou. Ningú impulsa un moviment ciutadà d'aquestes característiques per aconseguir remoure consciències. Aquest moviment sols té sentit si aconsegueix modificar polítiques i transformar la realitat.

Per tant som gent, molta gent. Tenim motius més que suficients per lluitar. El moment no l’hem triat però no podem desaprofitar les poques ocasions per aconseguir estar millor posicionats per transformar la societat, i per tant cal reaccionar. Són unes eleccions decisives. I no ho són tant pel gir sobiranista que està vivint la societat catalana, un gir que segur que sumarà una majoria molt àmplia, sinó perquè també haurien de significar un gir en el terreny social i econòmic. Cal aconseguir una majoria que aturi la política de retallades brutals de CIU i PP. Però sobretot cal una nova majoria política i social que permeti construir una alternativa. I per liderar això cal una formació política amb força, amb ganes de consolidar-se, deixant clar que no pactarem polítiques amb CIU ni permetrem que governin ni a Catalunya ni a Barcelona.

Si creieu que l’èxit de les mobilitzacions no és sumar més gent a les manifestacions sinó aconseguir un canvi radical de polítiques, tenim una campanya intensa i emocionant per davant.