dissabte, 14 de juliol del 2012

Són 300 veïns i veïnes !


Sembla cada cop més possible el desallotjament d’una nau industrial prop a l’entorn del carrer Josep Pla. Al voltant de 300 persones viuen en aquest espai i moltes altres tenen la seva activitat o relació. La gent que viu a la nau ha anat assumint que hauran de complir amb l’ordre judicial de desallotjament, però demanen que es faci en altres condicions, amb temps suficient per fer-ho en condicions i buscant solucions, especialment per a la gent en situació de major vulnerabilitat. El Periódico o La Vanguardia ja han anat tractant la notícia.

Com a veí del Poblenou, un dels barris que viu un major nombre d’assentaments, vull expressar la meva plena solidaritat i per això miraré de participar-hi de les diferents activitats de suport que s’estan organitzant i que podeu consultar a la web de l’Assemblea Social del Poblenou. Especialment dilluns al matí cal expressar de forma clara aquesta solidaritat, cal la nostra presència. Som conscients del que representa que 300 persones es quedin de cop al carrer sense alternatives? És cert que estem vivint el cap de setmana on anem assumint les gravíssimes retallades del PP que ens toquen a totes les persones de prop, però en aquest cas no parlem de retallades, parlem de deixar al carrer i en greu risc a un gran nombre de veïns i veïnes. I davant d’això el Regidor de Sant Martí, de CIU, diu que aquest no és el seu problema. Cal estar al costat de les persones que es veuen obligades a viure en assentaments sense condicions mínimes d’habitabilitat i cal estar enfront d’aquells polítics que, tot i tenir la responsabilitat, no volen resoldre una situació tan greu com aquesta.

Les 300 persones que viuen a la nau no han representat un problema al barri. Aquesta gent porta un any. La majoria d’aquesta gent ha arribat a aquesta nau després de dures històries personals i mantenen encara la seva esperança de poder seguir construint el seu futur. La nostra resposta social no pot ser d’indiferència. Ens hi juguem massa. Ens hi juguem molt en primer lloc perquè no podem restar indiferents davant del futur immediat de tants veïns i veïnes, però també ens hi juguem molt perquè no vull una societat que es limita a plantejar que aquests són problemes que no són públics ja que estan en un terreny privat. També cal lluitar contra aquesta actitud del govern de CIU.

Davant de tot això la gent afectada reclama de forma principal un acord que suposi l’abandonament de la finca en condicions assumibles, justes i raonables. No es pot ignorar la realitat d’aquesta gent i el fet que non existeixen motius objectius que demostrin la urgència de la mesura. Cal també garantir que les administracions públiques tinguin capacitat per donar resposta a les necessitats bàsiques de tots aquests veïns i veïnes. Es podria haver diferent fins ara, amb eines més potents de mediació, amb un treball més intens i sobretot donant uns terminis de desallotjament més raonables. Ara cal expressar de forma pacífica però molt clara la necessitat de resoldre de manera urgent aquest tema i de forma més intensa la resta de situacions greus que es viuen a Sant Martí i arreu de la ciutat. La resolució del problema d’aquesta nau ha de marcar també tendències de com afrontar la resta d’assentaments i de la capacitat política per resoldre el tema que tindrà el govern municipal.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No se que han de fer amb aquestes persones però és clar que la determinació que es prengui ha de ser per millorar la situació actual en la qual estan immersos, mai per empitjorar la situació, aquestes persones no són lladres, no pertorben la convivència amb la resta dels veïns, només demanen el que necessita qualsevol persona per poder viure, volen poder menjar, viure en una casa digna i treballar per poder dur a terme aquesta vida digna, la solució no és desallotjar d'on estan ara i deixar-los tirats al carrer , això només serviria per empitjorar la seva situació actual, busquem una solució digna, són persones com els altres.
Responsables polítics no utilitzin la policia per rentar la cara de la ciutat, aquesta no és la funció de la policia, la policia aquesta per vetllar per la seguretat de tots els ciutadans no per fer desallotjaments i deixar tirats al carrer unes persones.

Pere Nieto ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pere Nieto ha dit...

Coincideixo força. Ahir parlant amb gent de les naus expressaven sols això. La voluntat de tirar endavant, sense perturbar res. Si no es poden quedar a la nau calen solucions globals i urgents.