divendres, 2 de març del 2012

Sense rumb de CIU


Xavier Trias ha convocat un plenari extraordinari per parlar de l’estat de la ciutat i les línies de treball. Això, com era de preveure, no ha significat un debat més enllà del saló de plens. L’Alcalde Xavier Trias ha tornat a fer un nou brindis al sol. Quan es compleixen 8 mesos de la seva presa de possessió encara escoltem quines són les seves intencions generals i no sabem què vol fer concretament a la ciutat. Cada mandat s’iniciava amb el debat del que havia de ser el Pla d’Actuació Municipal (PAM) per aquell mandat, és a dir les actuacions que l’equip de govern es comprometia impulsar al llarg dels quatre anys de mandat. Ara, de forma absolutament insòlita, encara no hem pogut conèixer quina és la proposta de l’equip de govern pel mandat 2011-2015. Si a això hi afegim que l’elaboració del PAM s’hauria de fer a partir d’un procés participatiu intens, això vol dir que perdrem una part significativa del mandat sense decidir cap a on anem. De fet el govern pretén aprocvar-ho just al cap d’un any d’haver estat nomenats.

A nivell urbanístic què està proposant l’equip de govern del PP amb el suport de CIU? (perdó em sembla que és al revés). A part del projecte de les portes de Collserola que ha rebut de moment una resposta crítica de bona part del moviment veïnal i ecologista, sols hem vist dubtes sobre com fer les coses a Glòries, respostes dubtoses sobre Can Batlló i poca cosa més. Com pot ser que encara no s’hagi parlat de com s’afrontarà definitivament la MPGM del Carmel o el futur Parc dels Tres Turons per citar dos exemple d’Horta-Guinardó? Algú sap quins són els equipaments que hi ha previst construir al seu barri? O coneixem quan es posaran en marxa equipaments acabats però que estan sense funcionar?

L’Alcalde Xavier Trias ha aconseguit viure fins ara de frases fetes. Per exemple parla d’estar al costat dels ciutadans i liderar els problemes de la ciutat, però algú l’ha vist al Poblenou quan més de 15.000 persones no tenien gas? Parla de defensar els interessos de la ciutat sense tenir en compte les sigles del govern de la Generalitat, però algú ha vist que el Govern hagi canviat alguna retallada a la ciutat? L’Alcalde parla de complicitat amb la societat civil, de veritat hi ha moviments socials que creuen que avui hi ha més complicitat que per exemple fa un any? És un alcalde de frases fetes. En política té clar a qui vol acontentar i no sap com respondre davant de la resta de la ciutat, la majoria. Això sí, sembla que ja ens estigui bé.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies per el teu blog Pere, espero que altres persones tornin al govern per possar un mica de sentit comú. David Romero i Carrillo, Director de Ràdio Horta-Guinardó.