dimecres, 22 de febrer del 2012

Benvingut senyor Trias al Poblenou

Jordi Évole va rebre fa uns dies el premi Ciutat de Barcelona 2011 als mitjans de comunicació. Un premi sens dubte merescut per algú que ha sabut fer amb ingeni una crítica constant al poder i ha aconseguit fer-nos pensar molt sovint però alhora somriure. En el seu discurs va tornar a deixar una de les seves perles. Referint-se a que no volia ser crític en el discurs va afegir: "És que a banda no puc criticar, perquè l'alcalde ho està fent tot bé. Està fent una gestió impecable. Jo ho llegeixo cada dia a La Vanguardia”. Brillant, en poques paraules es pot explicar tant sobre la imatge de la ciutat de Barcelona i del canvi de govern.

La crisi del gas al barri del Poblenou és un bon exemple d’aquest canvi. No és demagògia dir que si aquest greu incident que ha afectat a milers de persones s’hagués produït durant el govern d’esquerres la pressió al govern de la ciutat hagués estat molt més gran. Si ho comparem amb altres crisis precedents l’Ajuntament no ha rebut i en això hi tenen una gran influència els mitjans de comunicació. Com deia Jordi Évole tot va bé a la ciutat, no passa res i si passa alguna cosa tan greu com aquesta incidència l’Ajuntament pot sortir-ne ben parat.

És curiós veure com el senyor Xavier Trias que com a líder de l’oposició era ràpid assistint als llocs on hi havia problemes i sabia moure’s molt bé ara prefereix optar per la discreció. Repasseu el twitter de l’Alcalde per exemple durant la crisi del Poblenou sense gas natural i veureu que va optar per la màxima discreció. No es va convocar mai als veïns com Ajuntament a assemblees per donar informació o per explicar com reclamar a la companyia, no sabem encara en quin estat estan les instal·lacions i si es pensa actuar per tal d’evitar una situació com aquesta. Xavier Trias es va guanyar la seva fama de proximitat però ara es mostra absent mentre els mitjans de comunicació creen l’ambient clorofòrmic necessari per no provocar a la gent, no fos cas que algú pensés que les coses no s’estan fent bé i cal actuar. A mi m’hagués agradat dir-li a l’Alcalde, benvingut senyor Trias al Poblenou.