dilluns, 12 de setembre del 2011

Joan Coscubiela

La presentació de Joan Coscubiela com a candidat per les primàries d'ICV per escollir cap de llista per a les properes eleccions generals del 20 de novembre ha estat una notícia poc esperada i que ja està generant molt debat. Quan tots els mitjans apostaven per Dolors Camats, que hagués estat també una magnífica candidata, es descobreix una proposta que havia passat molt discretament però que té una força política molt gran.

Joan Coscubiela pot ser un magnífic candidat per a les properes eleccions generals. Un moment en el que cal donar un discurs nítid, inequívoc. El greu problema que haurem d'afrontar els propers anys és la crisi econòmica i sobretot com trobar sortides des de les esquerres. La prioritat els propers anys serà la lluita per prendre mesures valentes que permetin no renunciar als drets socials i a garantir uns serveis públics de qualitat enfront de l'onada conservadora que cada cop és més agressiva. El lideratge d'algú que ha fet de la lluita sindical una de les seves raons de ser és en aquest cas molt oportuna. Els amplis suports que està rebent Joan Coscubiela dins de la direcció d'ICV demostren que en un moment de dubtes generalitzats entre les forces d'esquerres hi ha qui té les idees clares. Amb Joan Coscubiela al capdavant les intencions d'ICV-EUiA estaran clares. És fonamental posar les cartes damunt la taula i nosaltres ho estem fent.

La seva incorporació a la primera línia política no és un fitxatge mediàtic forçat. El seu pas és una conseqüència lògica de tota la seva carrera política i sindical. Joan Coscubiela és conscient del moment polític, social i econòmic que vivim. Estic convençut que molta gent que poc a poc s'havia sentit desmobilitzada entendrà el gest de Joan Coscubiela i tornarà a fer un pas endavant.

I hi ha gent que ja ha desacreditat la seva candidatura pel fet que el moviment dels indignats ha posat contra les cordes als sindicats. Jo crec que ICV-EUiA recull la immensa majoria de le spropostes que s'estan fent a les assemblees socials, però no podem ser en cap cas la candidatura d'un moviment tan complex, nou ric com el 15M. Per tant hem de fer els processos pel nostre compte. I a més sempre he dit que si hi ha una cosa que m'allunya radicalment d'aquest moviment és la seva crítica a totes les organitzacions que fins ara han lluitat per una societat millor. Tothom té dret a pensar allò que vulgui, però jo també tinc el dret a no posar en dubte la important tasca feta per exemple pels sindicats. I en aquest sentit vull posar en valor la feina que ha fet CCOO a casa nostra amb milers de persones que, com Joan Coscubiela, han aconseguit moltes de les conquestes socials que ara ens volen prendre. El procés d'elecció de candidat a ICV ja representa una injecció de força de cara a les properes eleccions.