dimarts, 28 de juny del 2011

CIU i Horta-Guinardó

Han passat més de cinc setmanes des de les eleccions municipals i encara no sabem, si més no jo no sé, qui serà el Regidor o Regidora d’Horta-Guinardó. La lluita per la darrera regidora entre el PP i CIU pot haver influït, però és evident que estem vivint una situació de provisionalitat que a alguna gent el pot començar a incomodar. El que sí que tindrem clar és que per primer cop aquesta responsabilitat caurà en mans de CIU.
Qui vingui però, es trobarà amb un Districte realment viu. En primer lloc per un moviment associatiu actiu i que cada any fa créixer l’activitat dels barris. La gran capacitat de generar activitat de moltes entitats té el límit de les inversions en infraestructures per part del Districte. Cal saber trobar l’equilibri i també aconseguir impulsar moltes activitats noves que puguin fer-se amb menys pressupost. Però les entitats del Districte estan vives i amb ganes de fer coses, de debatre i de crear complicitats. I a més comptem amb un equip tècnic molt potent per tirar endavant la feina.

El Districte d’Horta-Guinardó està viu perquè els darrers anys ha viscut un gran impuls en equipaments i en projectes. El projecte de Nous Veïns i Veïnes, l’Interxarxes l’HG Barribook, el model de casals de gent gran ... però també nous equipaments molt potents que es sumen a l’oferta més consolidada com són Can Soler a Sant Genís, el Casal Mas Guinardó o el Casal de Barri de la Font d’en Fargues.
I el Districte està viu perquè ha dissenyat projectes de futur com són la MPGM del Carmel o el Parc dels Tres Turons que CIU haurà de decidir si vol aturar o no, de forma coherent amb la seva oposició quan es van aprovar. Projectes que s’han fet amb participació veïnal u que ofereixen sortides a temes que venen ja de molt lluny. Però també hi ha projectes per la UA3 del Mercat del Guinardó, per la remodelació del Mercat de la Vall d’Hebron, per l’avinguda de l’Estatut, per la Plaça Eivissa o per les escales mecàniques a la Font d’en Fargues.

Hi ha equip tècnic, moviment associatiu compromès i projectes de futur. Les principals dificultats amb les que es trobarà el nou equip de govern seran les dificultats objectives d’una etapa amb menys capacitat inversora i sobretot dos aspectes que no podran retreure a ningú, la voluntat política i la capacitat de treball. Certament no serà una tasca senzilla.

4 comentaris:

jordi sp ha dit...

tranquil, sempre poden anar els de la Coordinadora d'entitats del Guinardó i canviar-ho tot

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

un ocellet que coneixem tots dos m'ha dit que la regidora del districte podria ser la Francina Vila.

Pere Nieto ha dit...

Els teus ocellets Jordi afinen bé. Els hi ha costat però al final s'han decidit.

Victor Valls ha dit...

Vila ... i Valls ... veig que els ocellets ja ho han fet públic ... i notori.