dilluns, 21 de març del 2011

El tercer mandat d'Elsa Blasco

El 22 de maig es celebren eleccions municipals (fins aquí no he descobert res de nou) i una de les grans incògnites és si per primer cop hi haurà un govern que no sigui d’esquerres a l’Ajuntament de Barcelona. Lògicament jo no tinc la clau per saber si aquest cop serà possible un pacte d’esquerres a la ciutat, però el que tinc clar és que jo treballaré perquè sigui possible, quant més d’esquerres millor i garantint a Horta-Guinardó un tercer mandat d’Elsa Blasco. Per alguns pot semblar massa però jo crec que seria important aquest tercer mandat per acabar de tancar un cicle, al meu entendre molt positiu, pels barris d’Horta-Guinardó.
El mandat 2003-2007 es va caracteritzar per tres coses fonamentals. La primera va ser posar Horta-Guinardó en el mapa de la ciutat per fer front a les mancances del barri i al greuge comparatiu amb altres districtes de la ciutat. Per tant una feina de planificació, de complicitat amb la resta de l’Ajuntament i d’activació de l’equip professional del Districte. El segon aspecte va ser demostrar que hi havia altres formes de governar, amb fermesa, proximitat i sensibilitat. Una gestió buscant complicitats, incorporant una visió clarament de dones i d’esquerres. I en tercer lloc una gran capacitat d’afrontar les adversitats, algunes accidentals com l’esvoranc del Carmel i d’altres fruit de les decisions com la Narcosala. Però crec que és evident que en els temps que corren trobar polítics amb capacitat de respondre davant de qualsevol crisi és el que més hem de valorar. Principis clars i capacitat de mullar-se.
El mandat 2007-2011 s’ha caracteritzat també per tres coses molt importants. La primera ha estat la gran quantitat de feina que hem fet. La web marquem la diferència és una bona mostra, però igualment es palpa arreu dels barris. Hi ha una gran quantitat de feina feta. La segona cosa a destacar és que aquesta feina s’ha fet prioritzant línies tan importants com l’accessibilitat, la reducció del cotxe privat, els equipaments per a la dinamització social i l’atenció a les persones (barribook, nous veïns i veïnes, Interxarxes, Carmel Amunt ...). I el tercer aspecte important ha estat un procés de creació dels Consells de Barri globalment positiu i que ha permès impulsar noves eines de participació i augmentar la complicitat.
Per tant si el mandat 2003-2007 va ser el de la planificació i el 2007-2011 el de l’execució és evident que el 2011-2015 ha de ser el de la consolidació.
El proper mandat haurem d’apostar per consolidar les noves eines de participació, per acabar de desenvolupar el pla d’equipaments, per consolidar els serveis socials, per impulsar mesures de manteniment, per enfortir l’associacionisme, per garantir que l’estil “Elsa Blasco” sigui encara més clar. Un mandat per garantir que no es desmunti res del que s’ha construït, que no es facin retallades en aspectes fonamentals, que no tirem enrere allò que molta gent ha valorat positivament. Sé que l’Elsa li fa il•lusió seguir liderant aquest equip de govern i sé que hi ha molta gent als nostres barris que també ho vol. Per tant cal que ens hi posem.

1 comentari:

guillem ha dit...

He estat treballant des de l'altre costat com ha ciutadà de carrer amb l'Elsa i el seu equip de gobern, el resultat: comprensió, valoració, ejecusió i satisfacció per el consens en totes les actuacions que he compartit. Vull la vostre continuïtat i sentiria moltissim si ens quedem estroncats si ens deixas. Endavant, tot segur que ens trobarem en el següent mandat amb tots vosaltres.