dijous, 10 de març del 2011

El PSC té por a les consultes sobiranistes?


Per què el PSC és tan radical en contra de la consulta sobiranista de Barcelona del 10 d'abril? La veritat és que no ho entenc, ni ho comparteixo, sembla que s'ho hagin pres com una cosa personal. De fet ERC està recolzant i capitalitzant en gran part la mobilització ciutadana. CIU s'hi ha sumat amb la seva habitual actitud impermeable (mullar-se el mínim possible), ICV-EUiA ho ha deixat molt en mans de la decisió personal de la seva gent i el PP s'hi oposa, però tampoc s'hi recrea, possiblement esperant alguna bona oportunitat per atacar.

Puc entendre que el PSC no recolzi la consulta i fins i tot que vulgui que no funcioni ja que això enforteix massa les postures independentistes, però no entenc l’actitud tan agressiva des de l'àmbit municipal per posar impediments per realitzar la consulta. Em dóna la sensació que determinades entitats d'extrema dreta poden tenir més fàcil fer activitats que la Plataforma pel Dret a Decidir.

A mi la consulta m'ha decebut una mica, no us enganyaré. Crec que hauria de permetre altres respostes que no sigui tan sols la independència. També crec que no sempre s'ha buscat un consens prou ampli. Però valoro molt positivament que la gent es mobilitzi per les seves idees i més si les comparteixo en gran part com en aquest cas. Per tant el 10 d'abril votaré sí. Sense entusiasmes, però valorant el que significa d'expressió de mobilització ciutadana en èpoques de crisi de la participació.

Però no entenc per exemple perquè el PSC a Horta-Guinardó va votar en contra d'una proposta d'acord d'ERC al plenari del Districte que tan sols plantejava que la mobilització sobiranista tingués el mateix suport que mobilitzacions similars. Com a Districte no ens pertocava valorar el fons, sinó entendre que podem donar suport a que la gent es mobilitza pel que creu, això és la política i no ens ha de fer por. Recolzar les mobilitzacions polítiques fins i tot les que no acabem de compartir hauria de ser un fet natural. Però no ho és. Una autèntica llàstima.

2 comentaris:

Julia ha dit...

Esteeeee........ jo tampóc. Perdoneu però algú ho havia de dir.

Anònim ha dit...

Com que no? Amb la primera secrwetaria i el secretari d'organització que hi ha: que voleu??? Algú ho havia de dir !!!