dimarts, 29 de març del 2011

Candidatura ICV-EUiA Barcelona


S’ha presentat la llista d’ICV-EUiA per a les properes eleccions municipals de Barcelona del 22 de maig. El cap de llista, Ricard Gomà, ja havia estat escollit, ara calia conèixer les altres 40 persones (a part de reserves). D’entrada dir que considero que és una llista tranquil·la, una llista coherent amb la realitat d’ICV-EUiA i amb la feina feta. Una llista que crec que és la conseqüència lògica de que no existeixin conflictes interns i sobretot que no considerem que calgui fer cap canvi brusc de rumb, creiem que la feina que hem fet ha estat globalment positiva i per tant no ens calen invents.
Primer de tot la renovació lògica s’ha produït amb el cap de llista, però no oblidem que Ricard Gomà ja era el número dos a les darreres eleccions i per tant 4 de les 5 primeres persones ja anaven a la darrera llista en llocs destacats. Quim Mestre i Isabel Ribas han demostrat la seva capacitat al llarg d’aquests darrers quatre anys, però a més tenen un important paper com a formacions polítiques. I què us puc dir de l’Elsa Blasco? N’he parlat sovint però reitero altre cop la meva il·lusió perquè ocupi el número 2 de la candidatura. Segur que molta gent, i no tan sols d’Horta-Guinardó, entendrà que el paper que pot jugar Elsa Blasco en un nou govern d’esquerres a la nostra ciutat és fonamental. A més crec que Ricard Gomà i Elsa Blasco es complementen molt bé i per tant encapçalen la llista amb molta força.
La “sorpresa” de la llista és la incorporació de Janet Sanz com a número 4 de la candidatura i per tant futura Regidora, si tot va com està previst. La Janet és coordinadora nacional de Joves d’Esquerra Verda i és una persona que a la darrera campanya electoral ja va demostrar com creixia com a dirigent política. L’autèntica renovació és aquella que aposta per gent jove i per gent nova situant-los en llocs molt destacats. I en aquest sentit ICV-EUiA ha estat un referent. Em fa il·lusió que gent com Joan Herrera, Josep Vendrell, Laia Ortiz, Dolors Camats, Raül Romeva ... juguen un paper decisiu. Amb molta d’aquesta gent jove vaig compartir militància a Joves amb Iniciativa quan jo era responsable d’organització. En el cas de la Janet Sanz sols em sap greu no haver-la compartit, perquè a més això demostra que ja m’he fet gran. Conyes a part, però, hi ha apostes en les que te la jugues més, però aquesta capacitat d’anar més enllà d’allò que ja funciona i de voler avançar-nos a allò que ens va venint és el que políticament hem de fer i per tant la candidatura ho ha de reflectir.
He parlat dels cinc primers llocs de la llista, però encara em reservo alguns comentaris de la resta de la candidatura, perquè hi ha moltes coses a dir.

2 comentaris:

Señor G ha dit...

El que és positiu ja de per sí es repetir la coal·lició, una cosa que fins fa relativament poc era molt extrany en la nostra tradició. Respecte a la renovació, valoro que ICV en fa més que EUiA, pero em preocupa que cada cop hi ha més gent a "les cúspides" que no han treballat mai a part de la política i si ho han fet ha sigut en universitats, teorització... Sembla que la carrera és ser dirigent juvenil, carrec de confiança, regidor per sota, diputat... Tampoc sé ben bé con fer-ho, pq si treballes a l'àmbit privat, o ets un dirigent sindical (l'altra línea) o es fa molt díficil.

Pere Nieto ha dit...

Com que dones en el clau d'un tema molt interessant estic preparant un article sobre aquest tema.

Gràcies