dimarts, 8 de febrer del 2011

Gràcies Imma Mayol

Avui s’ha celebrat un acte d’homenatge a Imma Mayol ara que comença una campanya electoral en la que ja no encapçalarà la candidatura d’ICV-EUiA i quan ja ha anunciat que no seguirà en primera fila de la política. Cal ser agraïts i posar a cada persona en el seu lloc. Imma Mayol representa un referent necessari en la nostra història més recent. Sé que hi haurà gent que no compartirà aquesta opinió (sobretot de fora d’ICV), sé que la imatge de la Imma Mayol ha estat força deteriorada en els darrers temps, però crec que hi ha aspectes que fan que no sigui ètic que no posi en valor el seu treball. D’entrada un motiu molt genèric, per dignificar la política i la gent que s’hi dedica. Sóc dels que defenso que la immensa majoria de la gent que està en política ho fa per honestedat profunda. La majoria de la gent que està en política professional hi arriba després d’un trajecte de compromís que molts dels detractors de la política institucional mai tindran. I sinó mireu la trajectòria de la mateixa Imma Mayol.

El primer aspecte que volia destacar és que l’evolució d’ICV-EUiA ha estat positiva al llarg dels darrers anys a Barcelona i això ningú ho pot deslligar en gran part de la seva tasca. Imma Mayol ha fet unes campanyes electorals molt bones, és una persona amb una gran capacitat de comunicació en moments de gran intensitat com les campanyes, la seva campanya a les municipals de maig del 2003 va ser extraordinària i també va fer una molt bona feina al 2007. En política, per sort o per desgràcia, no sols es té en compte la feina feta o la capacitat d’aportar propostes polítiques, la imatge compta i la capacitat de comunicació també, i Imma Mayol ha fet una bona feina en aquest sentit.

En segon lloc vull destacar la seva gran capacitat d’aportació política. Crec que ningú pot negar que si l’Ajuntament de Barcelona té una gran sensibilitat mediambiental i és un referent en temes de sostenibilitat és en gran part pels seu impuls. Imma Mayol ha aportat una visió verda a la política municipal i en el fons aquestes són les coses que queden, al marge del record que tenim d’un polític o de les nostres simpaties. En la política poca gent pot dir que ha marcat de forma clara un canvi de tendència. En l’època dels grisos i la manca de radicalitat, l’aportació d’Imma Mayol té un gran valor, en temes de sostenibilitat, però també en temes socials, de drogodependències o salut. I això ho ha fet sovint amb una pressió en contra molt gran. Imma Mayol és de les persones que segur que ha patit una manera de viure la política dura, agressiva, sense límits i ara espero que pugui gaudir d’una nova etapa més fructífera.

Aquest article vol dir que cregui que Imma Mayol ho ha fet tot bé i que no ha comès errors? Això vol dir que coincideixo amb tots els plantejaments polítics d’ella? Ni molt menys, però fujo d’aquesta manera de fer que tan detesto, la tendència a destrossar o si més no la prepotència de pensar que nosaltres ho faríem millor. La Imma Mayol ens ha aportat moltes coses, per tant moltíssimes gràcies.