dimarts, 28 de desembre del 2010

Un govern dels millors? els millors per a què?

Artur Mas ha proclamat que volia fer el govern dels millors. Discrepo plenament del seu plantejament. En primer lloc per excés de prepotència. No m’agrada la gent que defineix unes elits que ens han de salvar. No poso en dubte, en cap cas, la competència d eles persones escollides, segurament la majoria tenen prou capacitat per estar al capdavant d’una conselleria. De fet bona part ja han estat Consellers o han tinguts càrrecs d’alt nivell a una conselleria. Per altra banda és lògic, tothom que fos President voldria escollir el seu millor equip. Però el problema no és si són els millors sinó per a què estan triats.

La decisió important no és si un Conseller o Consellera és el millor, sinó per a què ha estat escollit. Artur Mas segueix mirant de vendre’ns la moto de que no existeix ideologia, sols gestió, però això és fals. Miraré de posar un exemple. Vull anar de viatge a Estats Units però sols tinc un dia i com que em sobren els diners demano que m’acompanyi el millor guia americà. Quin serà el millor guia? A qui busco? al que en sap més d’història, d'antropologia o d’art? Al que coneix els locals més cool o al que em podrà colar a veure els millors partits de beisbol? Al que es coneix la costa o al que domina sobretot Nova York? Al que coneix la vida nocturna o al que no se li escapa cap museu? Primer hauré de decidir quin model de viatge vull fer i en funció dels meus objectius buscaré a qui em pot assessorar en cada àmbit. I potser qui em podrà ensenyar com viuen els darrers indis americans no em servirà per acompanyar-me a la millor discoteca de Nova York. I aquí és on fa trampa Artur Mas, ens pretén fer veure que ha escollit als millors per dirigir la sanitat pública, l’economia o els serveis socials per amagar en el fons cap a on volem anar. Jo no dubto de la capacitat del nou Conseller de Sanitat, estic convençut que des de la seva experiència en l’àmbit de la salut privada ajudarà molt al govern de CIU a avançar en els seus objectius de salut a Catalunya. O per exemple jo no dubto de la capacitat de Felip Puig, tinc molt clar que el seu pas per Interior no ens deixarà indiferents. Artur Mas ha escollit els que considera millors per a dur a terme la seva política, estaria bé que no tingués cap problema en explicar-la i en posar-la com a referent a seguir al seu govern.

La ciutadania ha escollit una formació política per encapçalar el govern i Artur Mas hauria de deixar de fer veure que la seva política és neutre. Perquè jo el que no faré és posar en dubte, si més no sense conèixer a la gent, la capacitat dels consellers i conselleres, el que sí que posaré en dubte són les seves polítiques.

2 comentaris:

Manuel ha dit...

Pere, expresses molt bé el que jo penso i he vingut dient de fa temps. Això lliga amb una altra de les coses que continuen volent-nos vendre: que només hi ha dues maneres de fer política, bé o malament, com si tot fos pura gestió i el factor ideològic no existís, quan està clar que primer cal decidir què volem fer (dintre de les moltes alternatives possibles), i després, això sí, intentar fer-ho bé.

Anònim ha dit...

LA NEGACIO DE LA CRISIS,AL QUI DIA PASSA ANY EMPENY,EL VIURE DE SUBVENCIONS,LES VERGONYOSES PEONADES, LA NO PLANIFICACIO ECONOMICA.... "ALEMANYA PAGA" LES JUBILACIONS ANTICIPADES A RAIG, QUE SON IDEOLOGIA O GESTIO?.SER D'ESQUEERRES NO VOL DIR SER UN LLEST D'ORELLES...CAL POSSAR ORDRE.
JUGANT AMB BCN.