diumenge, 6 de juny del 2010

Canvis a la Trobada d'Entitats d'Horta-Guinardó



Dissabte 5 de juny es va celebrar la Trobada d’Entitats d’Horta-Guinardó. Aquesta edició incorpora per primer cop un nou model allunyat de l’anterior model de Mostra d’Entitats. La comissió organitzadora de les entitats va estar valorant que el model d’estands d’entitats i activitats al llarg de tot el cap de setmana estava esgotat. L’anterior model representava un esforç molt important per part de la gent de les entitats, tenint en compte que calia un nivell de presència intensiu al llarg del cap de setmana. També és cert que moltes entitats consideraven que no s’aconseguia l’objectiu de donar a conèixer les entitats amb la presència física a la Mostra. Finalment la situació econòmica de crisi i la necessitat de racionalitzar recursos van acabar de decidir el canvi, de forma molt majoritària dins de la comissió. Al blog d'ICV d'Horta-Guinardó, podeu trobar més infomració.

El format de l Trobada d’Entitats 2010 ha estat triple. En primer lloc crear un espai de “Festa Major” del Districte. En segon lloc difondre les entitats del Districte. En tercer lloc agrair la feina que fan les entitats dels nostres barris.

En primer lloc per celebrar la “Festa Major” es va fer per la tarda una activitat infantil organitzada pel Consell de la Joventut d’Horta-Guinardó (CJD7) un taller de circ que va tenir una bona assistència de públic. Per altra banda a la nit es va celebrar un concert de rumba catalana amb el grup Micu, amb arrels al propi Districte. El concert va estar molt bé i va permetre compartir un espai de festa a molta gent jove i a gent de les entitats dels nostres barris. Aquest concepte de “Festa Major” de tots els barris junts pot créixer de cara a properes edicions, ja que està molt bé tenir un espai compartit entre tots els barris.

En segon lloc es volia difondre les entitats del Districte. Per això s’ha editat un CD que recull informació d eles prop de 300 entitats que van fer-nos arribar la seva informació. Aquesta guia, que podeu recollir gratuïtament al Districte, també estarà disponible a la web municipal on s’anirà actualitzant a mesura que les entitats vulguin afegir-se o modificar dades. Era important disposar d’una guia en format digital que permeti a tothom conèixer la realitat diversa i rica del moviment associatiu del nostre Districte.

En tercer lloc, per agrair la feina que fan les entitats del nostre Districte es va organitzar el sopar d eles entitats. Una botifarrada on van poder venir totes les persones que van voler a través de les seves entitats. Més de 550 persones representant a més de 50 entitats i la participació de l’Alcalde Jordi Hereu, del Tinent d’Alcalde Ricard Gomà i de regidors i consellers de tots els grups municipals. L’ambient va ser molt agradable. Què voleu que us digui ! en un moment de crisi i crispació com l’actual tenir espais de trobada entre gent que es mou als nostres barris és una gran oportunitat de reconciliar-nos amb la idea que el compromís és el que ens ha de permetre seguir millorant la nostra societat i els nostres barris.