dilluns, 10 de maig del 2010

Votaré bulevard

Comença la setmana de la votació a la Consulta de la Diagonal. He escrit uns quants articles al voltant d’això i per tant el meu posicionament no sorprèn ja a ningú. Votaré i ho faré per l’opció A, la del bulevard.
Votaré perquè el repte que ha llançat l’Ajuntament és una aposta participativa sense precedents. Ens demanen el nostre posicionament per un projecte urbanístic que transformarà la Diagonal però que marca un model de ciutat. Votaré perquè n’estic fart de demagògies de la gent que sempre troba excuses per a tot. Si no es consulta és greu, si es consulta el procés és massa car, no es garanteix la transparència dels resultats o no és el moment de consultar. En una plataforma a favor de l’opció C hi ha havia dues perles que vaig trobar interessants. La primera és la que deien que el bipartit ens volia imposar la transformació de la Diagonal, és genial una això es fa amb una consulta oberta a tothom de Barcelona major de 16 anys. La segona era que amb les opcions A i B es vol treure el dret a la gent a anar en vehicle privat. Doncs aquí tenen força raó. La consulta no és sobre cap tonteria i el seu resultat condicionarà el model de la ciutat.
I votaré per l’opció de bulevard, l’opció A, perquè crec que garantint el criteri de prioritzar el transport públic, l’espai per a vianants i la implantació de carril bici alhora permet afavorir un espai públic molt més lligat a la tradició de la pròpia Diagonal, amb unes voreres amb un comerç actiu i una forma de passeig més vinculada a la trama urbana. La veritat és que he dubtat entre les dues opcions A i B però crec que l’opció de bulevard pot aconseguir un major consens. Ara a veure què passa aquesta setmana.