dissabte, 1 de maig del 2010

Joves d'Esquerra Verda

Avui he gravat una breu entrevista que m'han fet conjuntament amb el Josep Vendrell la gent de Joves d'Esquerra Verda. Fan un vídeo commemoratiu de la X Assemblea Nacional que es celebrarà aquest proper cap de setmana a Badalona. Desena assemblea o el que és el mateix 20 anys d'una organització on vaig viure en primera línia la política. En aquella època vam fundar Joves amb Iniciativa una organització que aglutinava a gent provinent de l'Entesa de Joves Nacionalistes d'Esquerres (com un servidor) i de la Joventut Comunista de Catalunya (com el Josep Vendrell). Ens tocava tirar endavant un nou moviment juvenil polític, creixent amb gent nova i obrint un nou espai, el de l'ecosocialisme. La veritat és que 20 anys després el balanç ha estat positiu. Les meves responsabilitats a Joves amb Iniciativa em van permetre viure intensament la política, conèixer el moviment associatiu, aprendre moltes habilitats (la majoria de les poques o moltes que tinc), relacionar-me amb la direcció d'ICV, i com no divertir-me molt. Avui amb el Josep recordàvem també la importància de la gresca, de les farres, de les amistats i també, perquè no, de la resta de relacions, com oblidar per exemple les festes de treball o escoltar la internacional en rus al final de les festes (no citaré qui la cantava). Una organització juvenil no ha der ser l'escola de quadres del partit, sinó la fàbrica d'idees. Avui ICV és en gran part allò que les joventuts hem anat impulsant en diferents etapes. No és tan sols la importància de dirigents actuals d'ICV i que van participar de Joves amb Iniciativa (Joan Herrera, Laia Ortiz, Raül Romeva ...) sinó que les diferents generacions de joves hem estat protagonistes també de l'evolució d'ICV.

També és cert que vaig viure alguns dels vicis de la política més institucional, la meva darrera assemblea també em va permetre aprendre dels problemes. I també recordo la manca de recursos d'aquella època on vam haver de fer la feina amb una ma al davant i una ma al darrera.

Per tot això segueixo sentint-me vinculat (emocionalment, que ningú s'espanti) a Joves d'Esquerra Verda i segueixo creient en la seva capacitat per aportar coses, no pel futur, sinó des d'ara mateix. En aquest sentit em felicito per exemple del nomenament aquest proper dimarts de Joan Vallvé com Conseller d'ICV-EUiA d'Horta-Guinardó, però d'això en parlaré en el proper article.