dimarts, 13 d’abril del 2010

Garzón

La justícia no està per fer complir la llei sinó per fer una societat millor. Sols des d'aquesta premissa podem valorar la situació del jutge Garzón com a greu i insultant. Quan algú decideix investigar els crims del franquisme no pot acabar sent jutjat. Si la llei no permet que un jutge vulgui fer llum a l'etapa més fosca de la nostra història recent és evident que hem de canviar la llei. O és que sols li veiem la gràcia a perseguir dictadors de Xile o Argentina?

No sé si pesa més els motius objectius a nivell tècnic, la influència de la ultradreta o la mania al jutge (no és personatge fàcil, tot s'ha de dir), però democràticament és inacceptable. No es pot jutjar una cosa per la que saps que no tens competència, però molt més greu és jutjar quan saps que no tens raó. Cal apel•lar a l'ètica i a la defensa de la democràcia abans que al compliment estricte de les normes si és que Garzón se n'ha saltat alguna.

I no tan sols aquesta defensa que faig és en nom de Garzón, sinó sobretot en defensa de totes les persones que van patir el franquisme i que no es mereixen veure que sols seurà a la banqueta dels acusats qui ho ha volgut investigar. A vegades temes com aquest posen en evidència que la transició modèlica no va molt més enllà d’un eslògan.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Crec que la reforma judicial encara esta per fer despres de 33 anys de recuperació democratica, fins que no s'hi posin de veritat en aixo dificilment s'haurà acabat transició democràtica

Anònim ha dit...

Per mi Garzon es un gran jutge i es totalment absurd esta ara jutgant aquest home per investigar ,supusadament, coses de fa una pila d'anys.

Em de deixar enrere tot i centrar-nos en el futur i en l'actualitat.

Diria que encara Garzon fa tasques de justicia, no obstant, si ara passes algu, qui millor que el jutge garzon per establir la llei.