diumenge, 7 de març del 2010

HG Barribook


Aquest passat dissabte es va presentar la guia audiovisual HG Barribook. Aquest és un projecte que sorgeix de la comissió jove del programa Nous Veïns i Veïnes que de forma pionera es va iniciar a Horta-Guinardó. La filosofia d’aquest programa ha estat treballar de forma anticipada els temes de reagrupament familiar i acollida als nostres barris de la persones que arriben buscant millors opcions per tirar endavant la seva vida. Tenir una actitud d’anticipació és una de les millors maneres d’afrontar els reptes de la nostra societat. Prevenir i treballar l’acollida no garanteix que no hi hagi problemes però sens dubte és una magnífica forma de treball que permet unes millors perspectives, tant per les persones que fan el reagrupament familiar com per la societat que els acull.
En el cas de la gent jove aquest treball és d’especial importància. La vulnerabilitat del col•lectiu jove immigrant és molt gran. La gent adulta ve al nostre país amb una clara esperança de millora personal i familiar, assumeix que el seu principal objectiu és aconseguir feina i donar un futur millor als seus fills i filles. La gent jove no té la percepció de que vagi a millorar tan clarament. Deixa enrere a les seves colles d’amistats en un moment en que això és molt important, arriben a un lloc nou on el sistema educatiu és diferent, on han d’aprendre una nova llengua, on han de guanyar-se noves amistats, on han de vèncer estereotips i marginacions. La seva perspectiva de millora no és tan clara.
Per això el programa de Nous Veïns i Veïnes ha impulsat aquesta guia on joves nascuts a casa nostra i joves que han arribat fa poc creen conjuntament una guia de serveis i equipaments per a gent jove d’Horta-Guinardó, ho fan a través d’una sèrie de gravacions de ficció i creen també una cançó de hip-hop sobre aquesta experiència. L’acte va ser una combinació de frescor i institucionalitat. Un acte pensat per a gent jove, però alhora amb la importància que ha de tenir una bona feina com aquesta. Per això la Regidora Elsa Blasco hi va tenir un paper fonamental, conversant amb la gent jove i explicant un projecte liderat per la Iolanda i tota la gent del programa Nous Veïns i Veïnes amb el suport d’entitats com el Consell de la Joventut d’Horta-Guinardó (CJD7). Sincerament moltes felicitacions per la feina feta.
Podeu consultar-ho a la web de Nous Veïns i Veïnes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

QUE SATISFET DEL DESORI QUE TENIM AL BARRI?.
NI UNA GOTA DE SAL.....JA SABEU QUE ES UN BARRI MOLT COSTARUT?
NI UNA BRIGADA DE NETEJA....QUANTS AVIS DEMA MATI FARAN LLOROS I DE PET AL VALLE D'HEBRON?
QUIN DESASTRE¡
JUGANT AMB BCN.

Pere Nieto ha dit...

És que aquest govern de Barcelona... quina enveja ciutats com Sant Cugat que no han tingut cap problema. Tot lo dolent sols passa a Barcelona !!!