dimecres, 3 de març del 2010

"Vendrem" el tripartit ?

L’altre dia ho podia parlar amb en Joan Herrera. No serà senzill fer una campanya defensant gairebé en solitari l’opció del govern d’esquerres per al proper mandat. El tripartit ha estat objecte d’una desacreditació molt gran i possiblement hi ha aspectes propis que han influït, però també és cert que hi ha sectors que han estat especialment interessats en enfonsar al tripartit i a les polítiques d’esquerres. I un dels problemes és que des de les esquerres ens ho hem acabat creient i al final no hem sabut treballar-ho. Em recorda a un acudit que és perillós de comparar amb el tripartit però que intentaré explicar perquè crec que té una part interessant.

“Un senyor va pel carrer amb un ànec i es troba a un vell amic seu. Li pregunta què fa amb un ànec, tot estranyat. L’amic li contesta que l’ànec és únic, que parla idiomes, que contesta al telèfon, que escriu a l’ordinador i que fa tota la feina de la casa, però que quan surt al carrer es comporta com un ànec normal. L’amic al•lucinat li proposa comprar-li l’ànec i després de molt negociar se l’emporta per 6.000 €. Al cap d’un mes es tornen a trobar i l’amic que ha comprat l’ànec comença a insultar-lo i a cridar que l’ha enganyat, -no fa res del que dius i a sobre em no em deixa descansar amb els seus crits, es caga per tot arreu ...- L’amic li diu que baixi el volum i li diu –si parles així de l’ànec mai el vendràs-“

Evidentment en aquest cas allò que fa l’ànec és fals però sí que hi ha un element que és important del que planteja l’acudit. Els propis socis del tripartit no ens hem cregut prou que era important saber explicar la transformació que està vivint el nostre país. No cal enganyar a ningú, no ens hem d’inventar què “pot fer l’ànec”, però sí que hem de defensar amb convicció la possibilitat d’un nou tripartit i fer-ho a partir de la feina feta i lògicament acceptar la decisió dels nostres electors, però a partir de donar a conèixer la nostra feina i a partir de la nostra convicció. En aquest sentit em sembla molt bé la campanya d’ICV sobre què hem fet amb el vot de la gent que ens va donar suport. Podeu consultar aquesta publicació per internet i algun dia parlaré de coses concretes que planteja la guia, però avui us convido a que la mireu vosaltres mateixos i sols destaco com a la introducció ja es planteja que aquesta guia és una valoració però que lògicament parteix de la subjectivitat, una bona manera de guanyar credibilitat. A ICV hem de fer campanya defensant allò que hem fet, allò que és essencial per a nosaltres i amb qui ho volem tirar endavant.

2 comentaris:

Albert ha dit...

Hola Pere,

he llegit el pamflet. Estaria molt bé si fos del PSC, però pel que veig IC vol tapar la malíssima gestió que ha fet al llarg dels últims anys: Interior (Mossos i Bombers), etc, diluint IC en el "Govern d'Esquerres".

Cordialment,

Marc ha dit...

No tinc tant clar que la gestió d'ICV al capdavant d'Interior i altres responsabilitats hagi sigut tant mala gestió com es diu ens molts llocs. Sento molt a parlar de "mala gestió" però quan és hora de donar detalls i explicacions encara és hora que algú m'expliqui quina ha estat aquesta "mala gestió". Que s'han comès certs errors és tant cert com que se n'ha après i s'han adoptat mesures correctores, com a mínim per a que certs fets no es tornin a produir.
Entenc, però, que al llegir diàriament certes coses, doncs al final hom ho acaba assumint com a cert sense anar més enllà ni aprofundir amb honestedat en el tema.