dimarts, 9 de març del 2010

comissió, de què?

No he escrit encara sobre la comissió d’investigació d’Horta de Sant Joan. La veritat és que no sé com enfocar-ho, pe`ro dia a dia m’he anat indignant i alguna cosa havia de dir. No és que consideri que no s’havia de fer una comissió d’investigació sobre un tema tan important perquè ho porta ICV. De fet podríem pensar en molts més temes sobre els que es podrien fer comissions d’investigacions des de Fèlix Millet-Àngel Colom a les finances d’Unió. Però de veritat veieu que la comissió serveixi pels seus objectius? Jo crec que no.
El primer element és que la teòrica transparència a vegades es converteix en pornografia. Quan es parla sobre la mort d’uns bombers a vegades ens dediquem a buscar més culpables que motius. En una situació d’emergència com la que es va viure es cometen errors, es preveuen situacions que després canvien i s’han de resoldre situacions de forma urgent. Hi ha conclusions que poden ajudar a millorar la reacció en properes situacions, hi ha elements que permeten decidir que cal canviar maneres d’actuar, millorar mecanismes o invertir en material nou. Però la solució no és exhibir davant de tot el país discussions, baralles i acusacions entre els bombers, sindicats ... I amb tots els meus respectes, els diputats i diputades poden decidir a partir d’aquestes intervencions on es van cometre errors? Seria més lògic crear una comissió tècnica i tancada que presentés les seves conclusions i que fossin els diputats els que prenguessin mesures en allò que els pertoca.
Veure imatges inèdites, escoltar converses en situacions límit o viure les baralles entre diferents grups de bombers no és transparència ni voluntat de resoldre temes. Ho estem fent molt malament, espero que com a mínim a la Conselleria d’Interior estiguin treballant per tal de resoldre els temes en els que es va fallar i mirar d’evitar nous accidents, pe`ro d’això, ho sento, però estic convençut.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

TINC UN RECORD...MOLT LLUNYA...."DIMICIONS PER ETICA..".QUE FACIL ES SER OPOSICIO
OI?.
JUGANT AMB BCN.

Pere Nieto ha dit...

En aquest tema et donaré una part de raó. Un dia escriuré un article sobre això.