dilluns, 22 de març del 2010

Definint Barcelona

L’altre dia a una sessió de treball em van preguntar amb quins tres adjectius podria definir la Barcelona que jo vull de cara al futur. Van sortir moltíssimes paraules (solidària, sostenible, diversa, divertida ...) i de fet jo no recordo exactament quines tres paraules vaig dir, però al final vaig mirar de resumir-ho amb dos adjectius: complexa i desacomplexada.
Complexa perquè m’agrada viure en una societat diversa com la de Barcelona. Una ciutat on hi ha gent que viu la seva ciutat de forma diferent i on la gràcia és mirar de lligar-ho tot. Una ciutat endreçada i neta però alhora amb espais pels grafitties. Una ciutat amb espais per la relació però que alhora no sigui molt molesta pel soroll o el desgast. Una ciutat que vol guanyar el mar i la muntanya. Una ciutat que ha de seguir mantenint una ciutadania molt diversa evitant els ghettos. Una ciutat que de guanyar transport públic. I també una ciutat que assumeixi que gestionar una ciutat com la nostra no és senzill i que per tant si un dia neva de forma important no tothom veurà solucionat el seu problema en 10 minuts. O una ciutat que no tingui por a dir que no sempre es pot acontentar a tothom i que les solucions són diverses segons com viu cadascú la ciutat. I que a vegades no qui més crida per fer sentir la seva veu és qui té la majoria.
I una ciutat desacomplexada. Una ciutat que s’agrada a sí mateixa però sense voler ser la primera. Una ciutat que no necessita grans esdeveniments per avançar. Una ciutat sense por a dir que hi ha prioritats a treballar com per exemple avançar en l’espai públic per a vianants enlloc del cotxe. Una ciutat sense por a dir que caldrà apostar pels aparcaments soterrats i de pagament. No podem dir que tothom té raó. La nostra ciutat és diversa, difícil i apassionant però nosaltres tenim clar per on podem avançar.
I quines paraules definirien la Barcelona que tu vols?

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿Vols que defineixi barcelona?

Jo la definira amb aquestes tres paraules: Sexe (prositució), bruticia i delictes (robatoris).

Fa molt poc, vai anar amb els meus fills a les Rambles ja que feia temps que no hi anava, quina llastima, a la boqueria (i en plena llum del dia) les prostitutes ja es feien nota i fins i tot pels voltans de la boqueria estaben en plena "feina" (m'estalviare els detalls...).

I fa poc, no nomes per les Rambles, tambe a altres barris nomes cal veure la bruticia que hi ha acumulada per la ciutat.

Aqui no es va acabar, al meu marit al metro de Drassanes li van robar la cartera violentament el dia que varem anar a les Rambles.

¡Quina vergonya!, de debo aquesta es la imatge que volem donar de Barcelona?