dimecres, 17 de febrer del 2010

Ronda del Guinardó


Avui s’ha presentat en roda de premsa la remodelació de la Ronda del Guinardó. Aquesta actuació és la nova fase després d’haver aconseguit enderrocar el tristament famós viaducte de la Ronda del Guinardó. Amb aquest enderroc fem visible una de les reivindicacions històriques més importants i antigues del Districte i posem el cotxe al seu lloc, per tal d’aconseguir una urbanització més amable, amb millor espai públic, amb solucions a l’accessibilitat i potenciant una mobilitat més sostenible. Alguns veïns, però, del tram entre Padilla i Cartagena han expressat públicament la seva queixa. Consideren que el projecte no és prou just perquè afavoreix el costat muntanya de la Ronda i perjudica el costat mar. Han presentat una proposta alternativa que segons ells reparteix les molèsties, com si es tractés d’un mercat de drets i deures veïnals, però en canvi obliden que l’ús principal de l’espai públic i per tant la seva proposta no és bona. Per garantir teòricament menys soroll a 40 vivendes es fa perdre un espai públic de gran qualitat a milers de veïns. S’han garantit les mesures necessàries per tal de minimitzar l’impacte visual i sonor de la Ronda del Guinardó, però cal recordar que serà un projecte que millora la vida de tot el barri, inclosos dels pisos que, lícitament, expressen la seva oposició.

Per sort l’AVV del Baix Guinardó que va ser contundent en la demanda d’enderroc del viaducte i ha estat exigent en el seguiment de les obres dins de la Comissió creada ha volgut expressar el seu suport al projecte global de la urbanització de la Ronda del Guinardó. Podeu trobar més infomració a la web d’ICV d’Horta-Guinardó on podeu baixar-vos el dossier de premsa.

2 comentaris:

MaryLou ha dit...

Aquets veïns insatisfets ens van dir fins i tot, que estavan millor abans... Hay que joerse!!!!

Pere Nieto ha dit...

En aquesstà clar que sols es pot plantejar això des de les ganes de no acceptar un projecte que és mlt important i beneficiós per tot el barri. La vostra feina ha estat important.