dilluns, 18 de gener del 2010

Comentaris rebuts al Facebook

Actualment els meus articles els publico al blog i automàticament surten al Facebook. Això fa que sovint se m'acumulin més comentaris al Facebook, en aquest cas em semblava necessari que fossin públics, perquè hi discrepo però crec que és interessant el que plantegen. En un article que sortirà immediatament publicat em referiré a aquest comentaris de la meva tercera nota sobre les eleccions. I per tant penjo els comentaris perquè qui em segueix pel blog ho pugui entendre.

Jordi U ha dit : M'acabes de convèncer d'anar a votar en blanc per comptes de quedar-me a casa com pensava fer. Tot i així, continuo pensant que no canviarà res. Encara que el vot en blanc guanyés per majoria absoluta a la resta de partits, només serviria per tal que tots els caps de llista sortissin el dia de les eleccions i després de valorar el suport obtingut diguessin aquella frase que he arribat a odiar tant de: "Hem rebut el missatge de la gent, haurem de treballar per tal de canviar-ho". Realment crec que s'hauria de prohibir aquest missatge tant fals.

Cada cop entenc més que surtin escollits personatges com l'Elvis de Reus. Un personatge que es va presentar amb propostes absurdes (com plantar marihuana als carrers o crear un 'follódromo' municipal per als joves) només per tal de denunciar que les propostes dels partits tradicionals poden ser molt bones (els projectes els mires i tots tenen punts positius) però, rarament es porten a terme. Crec que votar per aquest tipus d'"opcions" s'ha tornat en una forma de castigar als polítics allà on més mal els fa, que és havent de veure dia rere dia al "Rei del Rock" assegut amb ells al ple municipal.

De fet, pot ser que aquestes "opcions" que fan riure, passin a consolidar-se com a opció més seriosa. A Reus, resulta que Elvis està agradant a la gent. No vota SI o NO als plens depenent de si una mesura ha estat proposada per CIU, PSC, ICV o PP, si no que vota en consciencia de si creu que serà bona per a la població o no. Elvis va ser triat per el vot "macarra" del jovent però, contacte de Reus em diuen que comença a agradar a gent més "madura" i que podria treure dos escons les properes municipals.

Txiki ha dit: Jo penso que s'hauria de cambiar fins i tot la manera d'accedir a la politica, que no hi hagi llistes obertes, transparencia en les donacions i que tothom per mes gent que representi tingues els mateixos drets i obligacions ja seria bó, ja que la nostra es una democracia a mida d'interessos més que tradicionals i mundans la qual cosa la fa menys democracia. Personalment penso que es licit votar o no, el fet de ser una elecció ja es més que respectable.
Jordi S ha dit: Potser el que decensisa i em decensisa és que el el meu vot solament té un valor matemàtic. No serveix per a decidir res.
Trii el que trii ( i he arribat a votar coses molt inversemblants) al final un pacte el tomba, fins i tot si era el partit que jo havia elegit.
No pot ser que cada dos anys votem.
No pot ser que els mandats siguin campanyes electorals permanent de les quals solament descansem 15 dies (el de la veritable campanya electoral).
No pot ser que els dirigents pel davant siguin íntims i pel darrera es matin (fins i tot en la intimitat)... No pot ser que les lleis es facin en funció de resultats electorals presents o futurs sigui quina sigui el que s'hagi de votar (em recorda aquell acudit que durant la república on dos polítics es troben i un li diu a un altre: el primer que farem és fer escoles, hospitals, millorar la societat... i el segon li contesta: No, home, no. El primer a fer és millors presons i més confortables, perque si van mal dades nosaltres serem els primers en anar-hi)
No pot ser que quan demanes explicacions a un polític et diguin: Això és la política.
No pot ser que plantegeu llistes obertes, mètodes matemàtics d'elecció quan sabeu, prou bé, que la gent vota una persona i, dificilment, sap qui és el segon de la llista.
No pot ser que per a fer una feina, la que sigui, s'hagin de passar proves, tests, entrevistes i maldecaps i que per a ser: president, regidor, cap d'estat, càrrec de confiança... solament calgui estar ben situat dins l'staff del partit, encara que no sàpiga ni llegir ni escriure (VUL DIR QUE HE TRACTAT AMB GENT MOLT VÂLIDA)
No pot ser...........................................................
Finalment la Cristina ha fet esment a que el Jordi tenia les idees molt clares.