dimarts, 6 d’octubre del 2009

Xavier Trias serà el nou alcalde?

Els resultats electorals derivats de l’enquesta de El Periódico significarien que, amb gairebé tota probabilitat Xavier Trias fos escollit nou Alcalde de Barcelona. L’enquesta reflecteix els resultats que sortirien si avui es fessin eleccions municipals a Barcelona? Doncs potser sí. CIU 14, PSC 13, PP 8, ICV-EUiA 3 i ERC 3. La situació actual sembla indicar que potser aquesta possibilitat ara és real, però queda molt temps fins el maig del 2011. I jo crec que per exemple ICV-EUiA tindrem capacitat de recuperar la confiança en la gent que ens dóna suport.
Si aquests fossin els resultats Xavier Trias seria Alcalde de Barcelona en coalició ja que es necessiten 21 regidors i regidores per tenir la majoria. La suma de CIU i PP dóna 22 regidors. També hi hauria la possibilitat més remota d’un acord CIU i PSC amb un total de 27. En cap cas seria possible un tripartit d’esquerres ja que sols sumaríem 19 regidors i regidores. Per tant el resultat és clar, però alhora obert. Sols que hi hagi un canvi de dos regidors que es guanyin per qualsevol dels tres partits d’esquerres hi hauria un govern d’esquerres.
És possible aquest canvi en les intencions de vot? Evidentment sí. D’aquí a 18 mesos Barcelona haurà finalitzat bona part de les actuacions previstes pel mandat. La campanya per la Generalitat i els seus resultats poden afectar. És impossible posar més pressió a la ciutat, tota la carn l’han posat a la graella. Hi ha gent que sols respon quan veu possibilitats que guanyi la dreta. Difícilment Xavier Trias arribarà amb prou forces a una dura campanya.
És bo que guanyin les esquerres? Evidentment jo crec que sí. Perquè el que decidirem no és sí l’alcalde és Xavier Trias o Jordi Hereu. Si es confirmessin els resultats de l’enquesta el pes del PP en el proper govern seria molt gran. I coneixem les seves propostes. Per tant el debat serà si volem mesures socials i legals impulsades per la dreta o exigim un canvi radical en les esquerres d’aquesta ciutat. I qui cregui que serà decisiu per decantar el resultat en un sentit o un altre la veritat és que li queda molta feina a fer, i aquest no serà el debat. Xavier Trias no serà alcalde gràcies a ERC, ho serà gràcies a Alberto Fernández Díaz o potser, tot i que surrealista, gràcies a Jordi Hereu. Però jo tinc clar que treballaré per fer-ho impossible.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

SENSA VOLER OFENDRER,QUANSEVOL COSA SERA MILLOR.
PITJOR NO PODEM ANAR,HA SIGUT UN DESGAVELL INCREIBLE.
JA ES IGUAL QUIN PARTIT MANI,VOLEM SER ESCOLTATS NO MANATS, NI TRACTATS
CON NENS PETITS IGNORANTS.VOLEM EFICACIA I NO SERMONS DE MISSA DE 12.
JUGANT AMB BCN.

dons jo ha dit...

Si, si, digues el que vulguis. Pero ves fent les maletes, xato. Ja t'han buscat feina els teus amics sociates?
Tu tranquil, deixar de "funcionarar" és molt sa, als que no heu fotut brot en la vida us costarà una mica, pero aixi sortireu de la bombolla enxufada. VOTA a qui sigui menys als que manen, es un bon consell. I a currar-te la vida, com tots el que us mantenim.

Pere Nieto ha dit...

Veig que coneixes perfectament la meva vida laboral. Sort que els polítics som els demagogs! Et creus que això que escrius m'afecta gaire? Primera perquè jo dono la cara i segona perquè és evident que no saps quina és la meva història laboral, si vols un dia te l'explico. I no pateixis tinc clar que si ICV no està al govern jo no treballaré a a l'Ajuntament.

Julia ha dit...

A mi el que em sap més greu de tot és que aquestes persones que creuen que tenen quelcom a dir no donin la cara. Perque als governs d'esquerres que han hagut en aquest pais des que es va conquerir la democracia, que jo sàpiga, mai han enviat a ningú a la garjola per tenir una opinió diferent, aleshores quina és la por? Perqué entreu a opinar sense donar la cara? La grandesa de la democracia és que tots puguem dir la nostra sense cap mena de por i que puguem dur a terme tots els debats que calgui mirant-nos als ulls. A més, com podem saber si teniu alguna raó si no sabem qui sou ni que busqueu amb la vostra aportació clandestina?

Unknown ha dit...

"el debat serà si volem mesures socials i legals impulsades per la dreta o exigim un canvi radical en les esquerres d’aquesta ciutat"

Sota aquesta mateixa premissa vaig votar ICV a les darreres municipals. Veníem d'en Clos, el fòrum, el civisme i tota la pesca. Se'ns va dir que el relleu de l'Hereu i una ICV més forta farien girar el rumb de la política municipal. Dos anys després on som? Ep i entenc que el setge de La Vanguardia i l'Avui sobre la ciutat és molt dur, però repeteixo on som?

Pere Nieto ha dit...

Cristian, som en un govern municipal que no té majoria i on ICV va perdre representació. Tot i així ICV ha sabut posar, per exemple, les polítiques socials en primer terme, tal com reconeixen les pròpies entitats socials i alhora no hem tingut prou capacitat per anar més enllà en el model de ciutat. Per tant si el govern sumés majoria i ICV tingués més regidors i regidores podríem tenir un nivell d'autoexigència encara més gran.