dimecres, 28 d’octubre de 2009

Merda de corrupció

Aquesta setmana no és senzill escriure articles. En primer lloc perquè tinc molta feina i temes personals que fan que vagi de bòlit, però l’actualitat no ajuda. Si escric sobre el resultat del Alcorcón-Real Madrid no crec que coli. Les conseqüències de l’operació Pretòria contra la corrupció urbanística té uns efectes devastadors per la credibilitat política. És hora de que els grups polítics comencin a donar respostes serioses i permanents. N’estic fart de respostes parcials, de parlar de cada cas. Qui no tingui valor per afrontar el debat a fons no contribueix a la millora del sistema polític. El PP parla aquí com si els nombrosos casos de corrupció arreu de l’estat no anessin amb ells. CIU va jugant a jocs tan absurds com fer veure que al Macià Alavedra el coneixien de vista, que en Colom no és greu que pagués deutes amb diners d’en Millet o que la seva fundació es passa el dia fent cursos de cant coral. I és evident que la resposta del PSC ha estat més a l’alçada però alguns militants intenten fer veure que és més net qui expulsa els corruptes que qui no en té. Tot i que és evident que cap formació política està al marge de la possibilitat de tenir casos d’aquests.
És cert que cal mantenir la presumpció d’innocència i que el jutge Garzón és especialista en judicis interruptus, pe`ro d’entrada cap cas havia fet tan mal a la credibilitat política com aquest. I què es pot fer? Sobretot augmentar el control social damunt de la política. Cal que la gent participi més ne política (no dic afiliar-se), cal que la gent faci un seguiment exhaustiu de l’activitat política (no estic demanant que la gent voti més) i cal crear xarxes socials que fiscalitzin l’acció pública que es fa des de les administracions. També podem confiar en que les formacions polítiques més afectades prenguin determinacions per canviar a fons el finançament dels partits polítics i les formes de promocionar a la gent. El nivell d’autoexigència ha de ser molt més alt. És cert que estic orgullós de pertànyer a una organització que pot basar la seva honestedat en el fet no tenir casos de corrupció, però avui no tinc prou amb això. Les actituds ara ja massa repetides de corrupció o de poca ètica ja són massa forts. I les sospites de que la llista d’Ajuntaments es pot anar ampliant és massa dur. Cal que trobem sortides, la no política no ens ho solucionarà.

7 comentaris:

Manel J. Camps ha dit...

Estic d'acord que el teu partit és dels més nets. Estic d'acord amb les teves opinions.

Pots veure l'article al blog defensemhorta

http://defensemhorta.blogspot.com/2009/10/catalunya-corrupcio-urbanisme-i-partits.html

Rafael del Barco Carreras ha dit...

DETENCIONES 27-10-09, LOS PUJOLISTAS LUIS PRENAFETA Y MACIÁ ALAVEDRA, LOS SOCIALISTAS BARTOLOMÉ MUÑOZ Y MANUEL DOBARCO... Y EL CONSTRUCTOR LUIS CASAMITJANA, ASOCIADO A LA CAIXA DE CATALUÑA DE NARCÍS SERRA...


Rafael del Barco CarrerasEscribía ayer:

Apenas terminado el artículo sobre Millet y Serra con un "...ya escampará...LA CRISIS Y LA ESPECIAL DEMOCRACIA ESPAÑOLA LOS FABRICA A DIARIO..." , bendiciendo el escrito el Juez Garzón ordena detener a dos primeras figuras del PUJOLISMO, Luis Prenafeta y Masiá Alavedra, muy citados en "Barcelona, 30 años de corrupción", en armonía con los SOCIALISTAS, también detenidos, el alcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartolomé Muñoz, hijo del último alcalde franquista, su concejal de urbanismo Manuel Dobarco, y más socialistas...

Si las corrupciones de Alavedra y Prenafeta son muchas, vienen de lejos, y estas detenciones nos prometen más, de entre las demás me llama la atención Luis Casamitjana, presidente del Grupo ESPAIS, por lo cerca que se encuentra de mi personaje central Narcís Serra. Pudiera sucederle como a Artur Mas que si le ha dado un telele, desbarrando con Banca Catalana, por lo de Félix Millet y la Fundación Trías Fargas, con la detención del jefe PRENAFETA con quien se iniciara en grande en el mundo de los “negocios” con quiebra de unos 8.000 millones de aquellas pesetas, debe necesitar sedantes...ver en imágenes de www.lagrancorrupcion.blogspot.com la noticia de 1988...

y así escribía sobre el Fórum Barcelona 2004 el 1 de septiembre pasado:

Pero si la ininteligible promoción del Consorcio para Teléfonica sigue un programa más o menos definido, sus vecinos de enfrente, ESPAIS, PROMOCIONS INMOBILIARIES, relentizan tanto que se diría que su estructura de hormigón “no avanza” a tenor de las tomas censuradas en www.lagrancorrupcion.com, y a pesar de su TAMBIÉN ASOCIACIÓN CON LA CAIXA DE CATALUÑA para la construcción de hoteles de lujo, y que su DIRECTOR GENERAL, RAFAEL GONZÁLEZ TORMO, haya sido GERENTE de la SOCIEDAD MUNICIPAL 22@BARCELONA. En INTERNET se leen acosos inmobiliarios, por ejemplo, a la LIBRERÍA CATALONIA, y en imágenes, su cartel a pie de obra, un reclamo a VENTAS NINJA.

Continuará…

Ese continuará no imaginaba que con detenciones... ¡ya lo creo que continuará!. Precisamente en la sesión del lunes del juicio a la corrupción en la Delegación de Hacienda de Barcelona el tema DIAGONAL MAR, del que tanto saben los ahora detenidos, fue pieza principal.

Anònim ha dit...

No sé quin company meu pot haver dit o fet veure que és més net qui expulsa als corruptes que qui no en té, però evidentment no ho comparteixo. Altra cosa és que valori possitivament la nostra reacció, pel contingut i per la celeritat.

De tota manera, no crec que el problema central sigui qui té més o menys corruptes (d'entrada, qui mana menys és més difícil que en tingui, per motius obvis), sinó què fem per detectar precoçment i eliminar els corruptes de la vida pública. Cap aquí hem de treballar si no volem que per culpa d'aquesta gent, que per molts que semblin no deixen de ser d'una mínima part dels polítics, embruti la bona feina (amb més o menys encert, segons els casos) que feu la immensa majoria de persones que us dediqueu a això.

Carles ha dit...

http://elcolomimissatger.blogspot.com/2009/10/fogue-de-madre-munoz-y-familia.html

Aquí, i en el post anterior, teniu informació de fons sobre el tema i des de la Colometa.
Realment algú es creu que són fets aïllats i no un modus vivendi heretat sense cap depuració i amb tota la desvergonya pels hereus de la mateix burguesia franquista i nacionalcatólica? Innocents!
Salut, companys! Carles.

Anònim ha dit...

SORTIDES? AMB EL SRO.SALA COM SI RES A LA EJUCUTIVA DEL PSC.?
AMB EL SRO CORBACHO FENT "PARIPES" SIMILARS AL DEL TOT PODEROS BATLLE DE SANTA COLOMA,ARA SOSPITOS?.
AMB LA "FIBROMIALGICA" FEN DE MARTIR,MENTRES EL SEU MARIT,SEGONS LA GENT DE STA COLOMA,"VAYA UN PAJARO".
AMB NARCS SERRA TAPAN FORATS DE ERC.A PASTA FANG,TOTS.....
JUGANT AMB BCN.

JUGANT AMB BCN,

Silviacas ha dit...

Estic completament d'acord amb tú. Aquest matí ho estaba comentan a la feina. "Cal que la gent participi més en política" i m'ha subtat llegir aquí la mateixa frase. NO pot ser que perque sortin aquests casos, que com tú dius cap formació política está al marge de tenirlos es façi tabla rassa i s'acabi dient el tipic tópic "tots els polítics son iguals".

Pere Nieto ha dit...

Quan aprlo de que cal mé spolítica no em refereixo sols a afiliació o a votar. Parlo de ser exigents, de participar dels òrgans de participació municipals, d'estar al costat dels moviments socials, de parlar amb la gent ... sense política la corrupció és més fàcil.