dimarts, 25 d’agost del 2009

Diari de vacances 8


Els incendis que estan castigant Grècia aquests dies tornen a posar de manifest un dels problemes ecològics més importants d’avui dia. Els incendis descontrolats alteren greument els ecosistemes per molts anys, afavoreixen l’especulació immobiliària, generen pèrdues econòmiques incalculables i posen en perill la vida de moltes persones, tal com desgraciadament vam poder viure a l’incendi d’Horta de Sant Joan. Per sort la polèmica a Catalunya ha estat de molt baixa intensitat, tenint en compte que hi havia vides humanes pel mig, de bombers que evidentment van fer la seva feina el millor possible. A Grècia tot sembla indicar que els mitjans són clarament insuficients, quan a més l’experiència de fa dos anys els hauria d’haver fet veure la necessitat d’una bona prevenció i la necessitat d’invertit en recursos.
Aquest any viatjant cap a Miravete de la Sierra vaig quedar totalment glaçat travessant la cerretera que passa per dins del bosc cremat a Aliaga un dels incendis més importants d’aquest estiu a l’estat espanyol. Realment va ser una bona estona de veure arbres carbonitzats però de peu. Un paisatge gairebé de ciència ficció qe entristeix moltíssim. La gent de la comarca en molts casos no havia anat ni tan sols a veure els efectes de l’incendi per no enfonsar-se, jo la veritat és que m’hi vaig trobar, però també em va afectar molt.
Pel que sembla els incendis per negligència han disminuït possiblement perquè la gent tenim més consciència, però en canvi es mantenen els incendis provocats per piròmans o per interessos econòmics.
I per acabar el meu diari de vacances d’internauta un comentari que no és científic però que em va semblar apreciar, a veure si em sabeu ajudar. A la Comunitat Valenciana (permeteu-me que ho digui així) posen immenses banderes espanyoles per celebrar les seves festes, de forma molt més ostentosa que a altres comunitats com per exemple a Aragó, on les banderes espanyoles apareixen de forma més discreta o “normal”. Això em va semblar sols de l’experiència de viatjar amb el cotxe, però no sé si acaba de ser del tot cert o no. Com ho veieu?

4 comentaris:

Mercè ha dit...

El "problema" de les banderes a València el desconec però el dels incendis l'he viscut de ben a prop i les conseqüències al bosc són incalculables i la recuperació triga decenis però les conseqüències a la gent, si no es compten per número de morts, no apareixen enlloc, no existeixen. I moltes vegades les seqüeles psicològiques provocades per la por, la impotència, el dolor i la pèrdua no es superen mai.

Pere Nieto ha dit...

Totalment d'acord. Ja dic que jo vaig quedar molt impressionat, no vull ni pensar com queda la gent que hi viu, que passejava, que treballava, que disfrutava d'aquell bosc cada dia.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Josep Ramon Aragó ha dit...

Jo també he estat aquest agost a Aliaga i a Horta de Sant Joan. S'ha de tenir en compte que són zones on hi havia moltes masies que avui estan abandonades. Però, al mateix temps, es fan carreteres noves i circulen individus inqualificables que treuen la ma per la finestra del cotxe amb la cigarreta encesa.