dijous, 9 de juliol del 2009

Qui governarà a Barcelona?

Com veieu he penjat una enquesta en el blog sobre qui governarà a Barcelona. He de reconèixer que encara no les tinc totes. Sóc conscient de que les dues forces que actualment estem en el govern tenim una feblesa fruit de governar en minoria, i no tinc clar si ERC, en una situació similar a l’actual voldria tornar a entrar en el govern com en altres legislatures. Sóc conscient que el nivell de desafecció general pot ajudar a desmobilitzar a la gent d’esquerres. També crec que ens està costant trobar un discurs sobre Barcelona allunyat dels antics models de transformació a cop de gran esdeveniment. Per altra banda crec que la dreta difícilment aconseguirà majoria per governar. En Xavier Trias arribarà molt desgastat a la campanya, cal reconèixer que està fent una bona feina per a la seva gent i per a la gent que potser dubta a qui votar. Per tant pregunto a l’enquesta però no tinc clar el resultat. El govern que jo voldria sí que ho tinc clar, PSC, ICV-EUiA, ERC. Crec que seria important garantir un govern d’esquerres a Barcelona, sempre ho he pensat però en temps de crisi és molt més necessari. Això sí, caldrà posar-nos les piles. El resultat de l’enquesta no sé si serà significatiu, de fet l’altre dia preguntava quina era la plaça del Districte més maca i va sortir la plaça Eivissa, amb això està tot dit. També cal dir que el resultat electoral dependrà d’aspectes com el resultat a les eleccions autonòmiques o de les campanyes dels mitjans de comunicació. Diuen alguns experts, a més, que cada cop més el vot a les eleccions es decideix a darrera hora. Però també volia fer dues darreres reflexions. Ha de ser alcalde qui reculli suficients recolzaments de regidors i regidores per encapçalar un equip de govern. Vull que sigui un alcalde d’esquerres i qui vota a ICV també ho sap. La gent que vota a ICV-EUiA jo crec que ho té clar i per tant no cal donar-li més voltes. I finalment no és tan sols aquest tema, és que a mi ja m’està bé governar en coalició, perquè m’obliga a pensar més, a donar-li dues voltes a tot, a prendre’ns les coses amb més tolerància. I us asseguro que més d’un dia em menjaria aquestes paraules.

3 comentaris:

Cristian ha dit...

Ja n'hi ha prou de PSC a l'ajuntament de Barcelona, 30 anys són masses anys. Han perdut el nord. Fòrum, Civisme, Hotels arreu, Escoles bressol enlloc, cas Vilaró, Castell de Montjuïc, etc. No podeu seguir regalant l'ajuntament a un partit que té una visió tant mercantilista de la ciutat. Es hora de ser valents i passar a fer una oposició constructiva, d'esquerres i verda.

Pere Nieto ha dit...

Crec que si passem a fer d'oposició la llista que esmentes augmentaria molt significativament i per tant tindríem moltes més discrepàncies.Allò que no aprovem amb el PSC ho aproven amb la dreta.

Paco Morales ha dit...

Jo crec que encara han de passar moltes coses en dos anys. Globalment crec que Barcelona continuarà situant-se en l'àmbit progressista i d'esquerres de forma majoritària. Una altra cosa és que aquesta majoria pugui forma govern. Però en tot cas les proporcions no estan avui gens clares. I és aquí on ICV i el nou lideratge del Ricard Gomà té l'oportunitat de presentar-se a la ciutadania amb acció feta i amb un discurs renovat que connecti amb sectors diversos. Crec, sincerament que a Barcelona tenim molt a dir i a fer.