divendres, 17 de juliol del 2009

MPGM Carmel, una gran notícia

Hi ha acord polític per l’aprovació de la MPGM del Carmel. És una magnífica notícia per tota la gent que crèiem necessari un pla que permetés actuar de forma intensiva en un barri que es va construir amb un gran nombre de mancances i que no pot resoldre els seus problemes sols amb inversió municipal per anar corregint determinats aspectes, sinó que necessita una transformació profunda amb eines urbanístiques i de planejament que requerien un eina com la MPGM. Afrontar reptes de transformació com el passatge Sigüenza, Bernat Bransi, Manxa-Fastenrath ... requereixen d’un procés important, no són simples maquillatges com alguns han volgut presentar.
La MPGM permetrà guanyar espai públic (zona verda i lliure), generar nous equipaments en un barri amb fortes necessitats, permetre l’accessibilitat i la millora de la mobilitat o guanyar qualitat de l’espai públic àrees que actualment tenen mancances importants. I es farà en un període de temps raonable de vuit anys i amb gestió pública.
I a més la MPGM que s’aprovarà el proper divendres garantirà que el patrimoni històric i cultural del barri d’Horta que semblava amenaçat en el sector 14 no només es conservi sinó que esdevingui públic.
Com en tot pla urbanístic hi pot haver-hi gent a favor i gent en contra, sols faltaria, però crec que no es pot negar que el pla millora significativament el barri i que a més en cap cas pot suposar un exemple d’especulació. Segur que en parlarem molt més d’aquest planejament. Escriuré sobre el procés, sobre els aspectes patrimonials o sobre el paper d’ICV en aquesta llarga història. Sols una darrera reflexió. Aquest planejament que s’aprova provisionalment el proper divendres és fruit d’un debat molt profund. Molta gent hi ha intervingut, polítics, tècnics, plataformes, entitats, veïns ... ningú es pot atribuir en exclusiva la maternitat o paternitat de la MPGM del Carmel, però tampoc ningú podrà negar-nos que tots hi hem aportat.

1 comentari:

Administrador ha dit...

En el nostre blog opinem sobre el teu artícle


http://defensemhorta.blogspot.com/2009/07/aprovacio-provisional.html