dijous, 16 de juliol del 2009

MPGM Carmel i Toni Coll

Sembla ser que ja s'ha assolit un acord polític que permetrà l’aprovació de la MPGM del Carmel. Dedicaré algun article a explicar què significa aquesta aprovació, com la valoro i quines conseqüències tindrà pels barris. Si hem aconseguit aquest acord, que serà una bona proposta, serà gràcies a molta gent que des de diversos punts ha lluitat per tal de millorar les condicions del Carmel i d’Horta. Hi ha una voluntat política de l’equip de govern que ha estat clara amb l’Elsa al capdavant, hi hagut l’actitud de trobar acords d’ERC, la feina molt intensa de nombrosos tècnics i també, sincerament, les aportacions d’entitats i persones afectades que en alguns casos han defensat legítimament els seus interessos o els interessos col·lectius. De tot això i del Pla en parlaré, però avui volia destacar altres “petites” coses. Durant molt temps s’ha plantejat que ICV-EUiA no ha visitat la zona, que no s’ha reunit amb els afectats, que s’ha despreocupat. Hem actuat amb prudència i serietat. I hem treballat a fons en aquest tema, que ningú ho dubti. L’Elsa Blasco ha fet una intervenció sense liderar públicament el procés però tenint clar cap a on calia avançar i ha sabut intervenir en els moments clau. Però nosaltres no intervenim com a partit, aportem el millor de nosaltres al govern i a tots els processos. En aquest sentit avui volia destacar la feina d’una persona imprescindible en el procés, Toni Coll, el responsable de participació de l’Agència. Quan es va incorporar a l’equip de l’Agència deixant la seva feina de fotògraf estic segur que no es podia imaginar quina feinada li venia a sobre. Ha estat una persona que s’ha implicat a fons, que s’ha reunit amb centenars de persones, que participa activament de la vida del Carmel. El procés participatiu ha estat exemplar i ho ha estat a partir, en gran part, de la seva aportació personal. Que ningú ho oblidi no tothom és igual, ni a la política, ni a la vida institucional, ni personalment. En aquest sentit no oblidem el que representa l’aportació personal de gent que va molt més enllà de la seva obligació laboral. El Toni Coll ha defensat la MPGM del Carmel però sobretot ha treballat per millorar el projecte, per escoltar a la gent, per transmetre els neguits. Al darrer plenari algú va dir que la Regidora no anava als llocs perquè enviava als assessors. Saber crear un equip, generar complicitats i confiar en la tasca de la gent no és un problema, al revés. I en aquest sentit és evident que l’equip de govern té en el Toni Coll un referent fonamental per fer una bona feina sense estridències. No sé si al Toni li agradarà que hagi escrit això, però jo m’he sentit en l’obligació de fer-ho. Per tal de dignificar la política cal posar en valor a la gent que s’ho mereix.

1 comentari:

Anna Mir ha dit...

Certament en Toni s'ho mereix. La feina que ha fet, el seu estil i capacitat de treball, han estat clau en el procés de MPGM del Carmel. No és per casualitat que quan passa pel barri la gent el reconeix!
Tots plegats podem estar satisfets amb l'acord, després d'un procés que ha estat difícil hem arribat a bon port. Però, és evident que sense persones com el Toni Coll, avui, difícilment tindríem el projecte del Carmel que tenim.