dilluns, 1 de juny del 2009

No ens volen votar

L’altre dia al blog “Defensem Horta” que aglutina a persones contràries al projecte de MPGM del Carmel en el sector 14 hi havia una recomanació explícita de no votar a ICV o al PSC a les properes eleccions europees. D’entrada dir que tothom, a títol individual o col·lectiu, pot expressar les seves preferències de vot i per tant en aquest sentit cap problema. No sé, de totes maneres, si aquest posicionament es va prendre en assemblea de tots els veïns afectats o per part d’un grup que lidera la protesta, però igualment tothom té dret a expressar les seves opinions partidistes.

Sols destacaré però dues coses. La primera és que no sempre barrejar temes acaba portant objectivitat. Al mateix blog pocs dies enrere publicaven la resposta del candidat d’ICV-EUiA a les europees, Raül Romeva sobre el tema del sector 14. No sé si ho han preguntat a tots els candidats i si han tingut respostes. Però llavors perquè li preguntaven al Raül si fos la resposta que fos demanarien que no se’l votés? El procés de MPGM del Carmel no ha acabat, el sector 14 tindrà canvis significatius com ja ha expressat el govern i a més s’haurà de fer amb el vot favorable d’ERC. Per tant em sembla exagerat vincular el vot a unes europees a un procés local encara no finalitzat.

En segon lloc tornaré a respondre sobre una qüestió que crec que és important. Tornen a dir que ICV ha estat l’únic partit que no ha visitat el sector com a partit. De veritat creuen que seria més lògic que un dimarts l’Elsa Blasco anés com a Regidora d’Horta-Guinardó i el dimecres com a dirigent d’ICV? Algú creu que ICV fa visites a les obres del Mas Guinardó o de l’enderroc del viaducte? Té sentit negociar avui com a partit i demà com a govern? Jo crec que no. Precisament crec que la transparència és deixar clar com a què s’actua. La Regidora Elsa Blasco ha actuat sempre com a govern. Quan ha visitat el sector o s’ha reunit amb els afectats ho ha fet sempre com a Regidora d’Horta-Guinardó i per tant amb la capacitat de prendre compromisos com a institució. És cert que haguéssim pogut fer una altra cosa, fer una delegació (sense la presència de l’Elsa) i que anés a visitar el sector. Haver escoltat i transmetre que treballarem sobre aquest tema i que no es preocupin que li faran arribar a l’Elsa. De veritat això tindria sentit?

El que cal fer és treballar. Es va fer amb una comissió de seguiment de l’AERI, s’ha treballat amb els afectats, s’ha de treballar encara més, arribar a un acord polític que permeti la majoria per aprovar el projecte i un major consens social que el que va generar l’aprovació inicial. I per fer-ho us asseguro que ICV disposava de la informació necessària i que creiem que no és bo fer demagògia dient un dia una cosa com a partit i el dia següent una cosa diferent com a govern. Això sols té sentit quan es preveu una discrepància entre un membre de l’equip de govern i la decisió del govern, però crec que no és el cas.

2 comentaris:

Marc ha dit...

Porto mitja hora intentant-ho. No tinc paraules per expressar la meva perplexitat.

Administrador ha dit...

Pere,

Et contestem al nostre blog

http://defensemhorta.blogspot.com/2009/06/icv-no-enten-la-nostra-posicio.html

Gràcies