dimecres, 3 de juny del 2009

Darrer piropo a Raül Romeva abans de les eleccions?

S’acosta el final de campanya i em permetreu que faci una darrera reflexió. Els darrers indicadors demostren una possibilitat real de que ens costi molt arribar a aconseguir el segon eurodiputat de la coalició i que per tant Raül Romeva haurà de suar la samarreta fins el darrer moment i no tan sols ell sinó tota la gent que li donem suport i que a més ho fem amb convicció. Júlia Silveira en una resposta a un escrit de Jordi Fornés sobre les seves raons per votar a Raül Romeva deia que s’oblidava de que el votaria perquè és militant d’ICV. Possiblement és una raó, però en aquest cas acaba sent una raó absolutament irrellevant en el meu cas, tot i així estic convençut que altres persones el millor argument que tenen per votar al seu candidat o candidata hauran d’agafar-se bàsicament a aquest argument. De fet la pròpia candidata socialista ha dit que els resultats es llegiran en clau interna i que per tant també cal votar en aquesta línia interna. En aquest darrer article meu demanant el vot per a ICV-EUiA vull remarcar la figura del nostre candidat.

Raül Romeva és una persona amb una gran experiència en el camp de la resolució dels conflictes i en la política activa, molt abans de ser eurodiputat. Per tant fa 5 anys va arribar amb molta joventut però amb un bagatge molt gran d’activisme dins dels moviments socials. Fa 5 anys va arribar una persona amb un perfil clar d’ecosocialisme. Fa més de 15 anys que conec al Raül i en aquest cas és evident que no parlem d’algú que arriba a la política després d’haver consolidat una carrera professional i se n’aprofita d’aquest fet. Raül Romeva ve les joventuts i alhora ha fet un treball intens amb els moviments socials. 5 anys després de la seva elecció com a eurodiputat Raül Romeva ha demostrat la seva gran capacitat. Ha estat un dels diputats més actius al Parlament Europeu i ho ha estat assumint importants tasques com en el terreny de la pesca i alhora portant la veu d’aquelles persones que menys veu tenen. I a més ho ha fet amb transparència i informació. El seu blog ha estat un magnífic diari de la seva activitat.

Per tant Raül Romeva representa precisament molts dels valors que les persones que més dubtes tenen per anar a votar reclamen. Raül Romeva no és el polític de sempre. Estreta vinculació als moviments socials que vol representar, passió per la seva feina, activisme intens, transparència i voluntat d’explicar la seva tasca. És una persona sensible i creu en allò que està fent. Raül Romeva ha de ser eurodiputat precisament amb el vot de la gent que vol canviar la política i sobretot fer-ho des de les esquerres. Respecto totes les opcions polítiques i totes les decisions que diumenge preneu, però us demano un esforç de reflexió, de plantejament de què representa votar a Europa i de què representa votar per en Raül Romeva. És evident que votaré a Raül Romeva perquè al meu entendre és el millor candidat català, perquè el veig capacitat per defensar l’ecosocialisme a Europa, perquè és un polític amb els valors que m’agraden i clar que sí perquè milito en una formació política que tot i les seves grans dificultats està responent a les meves expectatives i perquè està fent una renovació d’una gran profunditat. Davant de les dificultats de construir una societat com jo voldria, sols em queda duplicar els meus esforços personals i confiar en polítics com en Raül.

2 comentaris:

Manel J. Camps ha dit...

Pere,

Potser et sorprendrá el que ara et diré. A mi el Raül Romeva em cau bé, em sembla sincer quan parla i crec que ha fet una bona feina a Europa.

El que passa és que en les eleccions no votes a una persona sinò a un partit. I en la pràctica diària, i nosaltres des de la plataforma Dante-Llobregós, sector 14, en tenim molta, la posició de la Regidora del Districte, del teu partit, Elsa Blasco no trasmet els mateixos valors que m'inspira el Raül. Conec a molta gent que viu al Districte a la qual solament anomenar el nom de l'Elsa Blasco els produeix un rebuig instantani (i no parlo de la gent del nostre sector). Ella sabrà si és el model que el vostre partit vol projectar a la societat. Intransigència i prepotència. No reconeix mai cap error.


De tota forma crec que si el Raül no surt és pels pactes que teniu amb Izquierda Unida que fa que ell sigui el segon de la llista i no el primer. Si les llistes fossin obertes potser la gent podria votar al Raül i no al cap de llista. Crec que determinades actuacions del govern de la Generalitat tampoc ajuden, el famós pacte del Sr. Saura amb la Vicepresidenta del Govern espanyol, els 80 Km./h i ara velocitat variable, i l'actuació dels mossos i mentretant Rodalies funciona molt malament. Avui espera de 55 minuts a la línea Castelldefels-Barcelona, incompliment de l'Estatut,Llei aprovada pels catalans i el seu Parlament.

Crec que és un balanç de govern dolent.

Gràcies,

Pere Nieto ha dit...

Manel, clar que em crec que tens una bona imatge del Raül.Sols faltaria que no poguéssim veure m´s enllà de les sigles i dels conflictes puntuals.
Bon dia d'eleccions!