dijous, 18 de juny del 2009

Conselleries de barri

La Regidora Elsa Blasco va presentar a la darrera sessió del Consell Ciutadà d’Horta-Guinardó la proposta de distribució de consellers i conselleres de govern pels diferents barris. A la web d’ICV Horta-Guinardó podeu trobar més informació i la distribució de concreta de les conselleries.

Aquesta nova estructura ha de suposar un canvi important en la tasca dels consellers i conselleres del govern del Districte. Fins ara la seva tasca era representativa del govern ¡davant de les entitats i de dinamització de consells sectorials, de forma bàsica. Ara hauran de passar a ser, a més, dinamitzadors dels consells de barri el principal enllaç entre els barris i l’equip de govern del Districte. Serà un repte important, però cal aconseguir que tiri endavant perquè en aquests gestos ens juguem la credibilitat política.

Una bona tasca de proximitat i serietat en els barris no tan sols permetrà millorar la capacitat del govern de conèixer la realitat dels barris, sinó que també ha de permetre fer més propera i accessible a tota la ciutadania l’equip de govern. La gent ha de conèixer i sentir proper al conseller o consellera del seu barri, especialment la gent més activa i participativa. No serà senzill, caldrà saber establir el paper polític i no tècnic d’aquests càrrecs, caldrà liderar processos participatius i conflictes veïnals, caldrà aprendre a ser la veu d’un govern a un territori concret.

Jordi Fornés, d’ICV-EUiA assumirà els barris de la Font d'en fargues, Baix Guinardó i Guinardó. Feina no li faltarà, però estic convençut que farà una magnífica feina.

3 comentaris:

jordi sp ha dit...

àstima que aquestes coses no es puguin consultar a la web del districte...

Pere Nieto ha dit...

Es podrà, es podrà. Una de les gràcies dels blogs és la immediatesa.

jordi sp ha dit...

Llavors heu de crear el Blog oficial del districte i publicar-ho allà primer