dimarts, 16 de juny del 2009








Acabo d’assistir a la presentació del llibre “Riera, torrents i fonts als barris d’Horta-Guinardó” i “Rutes de l’aigua als barris d’Horta-Guinardó” que ha elaborat Carlota Giménez i Compte, historiadora i membre activa del moviment associatiu del barri de la Font d’en Fargues. L’acte ha estat presidit per l’Elsa Blasco i ha comptat amb la intervenció de la pròpia autora. La carpeta que inclou aquests dos llibres ha estat editada pel Districte d’Horta-Guinardó i l’Agència de Promoció del Carmel i Entorns. Us asseguro que és una obra d’una gran bellesa, d’un gran interès i que no us podeu perdre. L’aigua és un dels elements fonamentals de la història dels nostres barris, l’obra que ens presenta la Carlota recull aspectes tan importants i diversos com les bugaderes, les fonts, la presència de la companyia d’aigües o el valor industrial d’aquest element. La voluntat del Districte amb l’edició d’aquesta obra és ajudar a donar a conèixer el nostre passat, els nostres elements patrimonials i contribuir d’aquesta manera a la preservació de la nostra història. El llibre de les rutes ens permet seguir algunes d’aquestes rutes i conèixer fonts tan importants al nostre Districte com la del bacallà, la del cuento, font de la llet ... l’altre dia vaig tenir ocasió de visitar algunes d’aquestes fonts (moment que vaig aprofitar per fer algunes fotos). La presentació d'avui ha estat un èxit d'assistència i l'ovació final a la Carlota fa justícia a una persona discreta però necessària al nostre Districte.

Carlota Giménez actualment està participant de forma activa en la constitució del “Grup d’Estudis Patrimonials de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada” (crec que al final m’he après el nom), un grup de treball amb persones vinculades a la recerca històrica als nostres barris i que sens dubte farà una feina molt important en la línia d’enfortir l’estudi de les nostres arrels. Cal fer un treball intens de recuperació dels elements que defineixen la nostra pròpia història des de les restes ibèriques del Turó de la Rovira, les nombroses empremtes dels romans, les masies, els antiaeris o el barraquisme. No us perdeu aquesta publicació, la podeu recollir a l'Arxiu Municipal del Districte, al carrer Lepant 387.

3 comentaris:

Carlota ha dit...

Pere, moltes gràcies pels teus comentaris.
Has fet més complicat el nom del grup d'estudis: Grup d'Estudis de la Vall d'Horta i la Muntanya Pelada (GEvHMP); fins i tot es pot pronunciar!

Anònim ha dit...

que la presentacio va ser mol maca
Josep

Anònim ha dit...

Hola,

¿On es pot comprar aquesta obra?

Gràcies.
Jesús