divendres, 19 de juny del 2009

Excés de festes?

Cada cop que arriben aquestes dates em pregunto si l’hiperactivitat del cap de setmana a Horta-Guinardó és un símptoma de la bona salut associativa o de la seva bogeria. Ho dic amb carinyo, però a vegades tinc la sensació que no sabem trobar el límit i que acabem multiplicant activitats que en alguns casos es podrien concentrar per tal de millorar-ne la capacitat. Sé que no és senzill, tots els barris volen la seva Festa Major, totes les entitats volen les seves festes i activitats, però la concentració en dos o tres caps de setmana no és una bona estratègia. El passat cap de setmana es van celebrar les festes majors de Can Baró, Baix Guinardó, Font d’en Fargues i Sant Genís, a més d’algunes activitats de la de la Teixonera. Aquest cap de setmana continuen la de Can Baró i Font d’en Fargues i s’hi suma la de la Vall d’Hebron. He comptat les activitats d’interès que tinc des de divendres vespre fins diumenge vespre a Horta-Guinardó i m’han sortit 50 activitats. Moltes d’aquestes disposen de subvenció, d’infraestructura municipal, altres necessiten tallar carrers o ambulància de Creu Roja. Donar suport a totes aquestes activitats per part del Districte és una forma de promocionar l’associacionisme? Crec que cal mantenir el nostre suport a totes aquestes festes i activitats, però a vegades les entitats s’haurien de plantejar si és sostenible mantenir aquest ritme o seria millor reduir l’activitat i donar a conèixer la dels altres barris. Per part del Districte també hem de seguir ajustant les despeses per tal d’aconseguir que amb el mateix import aconseguim arribar a més activitats. I ara alguna recomanació ( a qui no citi es molestarà, però què hi farem):
Divendres nit:
Fundació Tony Manero a Sant Genís
Concert jove Font d’en Fargues (Doctor Funkenstein)
Festival de Rock a Can Baró (Horas Bajas, Babilònia ...)
Nit de Foc, Festa Major Vall d’Hebron (Diables Carmel i drac Horta)

Dissabte
Festes de Sant Lluís a Feliu i Codina (Lluïsos d’Horta)
Estrena Cantata de les Fonts UT Música a IES Goya 18.00
Concerts amb vistes des del mirador del Parc Güell

Diumenge
12.00 Castellers de Gràcia a la Plaça Eivissa
14.00 Concurs de paelles a Can Baró
19.30 Star Wood Band i Josep Maria Farràs a la Plaça Eivissa
22.30 Havaneres a la Festa Major de la Vall d’Hebron

2 comentaris:

GASPAR ha dit...

Estic totalment d'acord amb el teu plantejament. Hauriem de concretar mes els esdeveniments i reduir el cost. Segur que es pot fer i mes en aquests moments de incertidunbre.
Sembla una mica fora de lloc tanta celebració o al menys amb tant de cost per a la administració, mentres ni ha tantas personas amb problemas i necesitats molt importants encara per resoldre.
Posiblement s'auria de limitá la inversió i participaçió municipal en aquests temas.

Posem-nos!

Anònim ha dit...

Molt bé, Pere, ho comparteixo, i estaria bé que s'hi comencés a reflexionar -i a prendre decisionscompartides- des d'ara mateix.Josep M