dimarts, 5 de maig del 2009

Plataforma Salvem Can Fargues, Medalla d'Honor

Les Medalles d’Honor de la Ciutat reconeixen la tasca que duen a terme persones i entitats per la millora de la vida pública a la nostra ciutat. Es concedeixen 25 medalles anuals, 5 a proposta dels grups municipals de l’Ajuntament i 2 medalles per cada un dels 10 Districtes de la Ciutat. Les Medalles d’Honor es concedeixen per unanimitat i són un reconeixement de tota la ciutat a la tasca que fan als barris persones i entitats que no sempre tenen la projecció pública que es mereixen.

Enguany les Medalles a proposta del Districte d’Horta-Guinardó es concediran, el proper mes de novembre al Saló de Cent són la Plataforma Salvem Can Fargues i la Custodia Moreno. Reconec que em fan molta il·lusió personal. A un proper article parlaré de la Custodia, però ara parlaré dels motius que han portat a la proposta de la Plataforma Salvm Can Fargues.

Després de més de deu anys de reivindicació finalment la Masia de Can Fargues ha estat adquirida per l’Ajuntament i per tant ha passat a ser pública. Els seus magnífics jardins s’obriran al públic un cop es pugui dur a terme una remodelació que serà complexa i costosa i la Masia es convertirà en l’Escola de Música del Districte. Però si la Plataforma rep el premi és pel seu estil de dur a terme la reivindicació. Ha fet una feina constant, discreta, sense estridències. Ha aconseguit implicar a un gran nombre de persones i entitats al seu entorn i ha aconseguit el consens polític a poc a poc. Han entès la necessitat que la lluita és més fàcil quan sumes aliats i no quan sumes oponents. Han lluitat per fer possible que avui tota la ciutat pugui tenir com a equipament públic una de les Masies més significatives de Barcelona en un lloc tan emblemàtic com el barri de la Font d’en Fargues. Quan fa poques setmanes celebràvem l’entrada per primer cop a la Masia ells obtenien ja el gran premi a la seva tasca, ara però es confirma el reconeixement públic a la seva tasca.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em semblen dues medalles molt encertades. Gent compromesa, gent que penca i no fantasmes que fan veure que tenen la raó i són pitjors que qualsevol polític.

Josep

Jordi Fornés Garcia ha dit...

La Plataforma Salvem Can Fargues mereixia aquesta medalla. Ara, mereix que Can fargues sigui l'Escola de Música del Districte que tots i totes volem.