divendres, 17 d’abril del 2009

Quina vergonya Gente Barcelona

He agafat la revista “Gente Barcelona” al sortir de dinar un entrepà i m’he quedat absolutament gelat al veure una de les notícies de la portada. El titular diu sense cometes “Els serveis socials protegeixen massa els delinqüents del Raval”. La notícia recull la creació d’una plataforma de veïns i comerciants al Raval que segons diu un altre titular “La nova plataforma veïnal vol expulsar les prostitutes i els toxicòmans”. És realment increïble. No posaré en dubte els problemes de convivència al barri del Raval, ni els problemes que comporta el consum de drogues al carrer, però és indignant i insultant que el titular d’una publicació de premsa gratuïta amb un tiratge de 319.905 exemplars pugui caure en aquests titulars tan greus i perillosos.
La notícia no té desperdici, mai acabes sabent què diu la plataforma i què diu el diari, entre d’altres coses perquè el mateix titular no posa ni cometes, per tant s’entén que és una notícia, no una cita d’ algú. En segon lloc s’equipara tota l’estona toxicòmans i prostitutes amb delinqüència, sense cap mena de matís. Parla d’un increment de la delinqüència i la única dada és que fa poc van atracar una botiga (insisteixo que no poso en dubte el problema, però sí el plantejament de la notícia), diu que s’afavoreix als delinqüents per part de serveis socials en el titular i no hi ha ni una sola dada que ho acrediti, ni una sola dada.
La perversió de la notícia arriba quan diu, com un element molt negatiu que la situació del barri “provoca que tant drogaddictes com prostitutes s’hi sentin confortables”. Mare meva, les prostitutes i els drogoaddictes han de sentir-se exclosos, com sempre, sols faltaria !
I finalment esperava veure com a mínim una sola referència a què diu l’Ajuntament d’aquestes acusacions, però no hi ha cap referència, ni el Districte ni Serveis Socials han estat preguntats sobre aquestes fortíssimes acusacions. Sovint són crític amb el periodisme del nostre país però crec que aquesta publicació setmanal gratuïta ha batut tots els rècords de manca de professionalitat i rigor. Ni cometes, ni contrastar, ni respecte. No entraré a jutjar la plataforma perquè em falta informació, però tinc cap mena de problema en dir que em sembla una vergonya la portada d’aquesta publicació i que en una situació de crisi com l’actual on és més senzill alimentar l’odi i el rebuig, titulars com aquest són d’una gravetat extrema al meu entendre.