dimarts, 24 de març del 2009

Jardins dels Garrofers

El passat dissabte 21 de març i amb una assistència popular molt important de gent, es va inaugurar un nou espai públic al barri de la Teixonera. Aquest parc es coneixia fins ara com a Espai Cortada, però atenent a la demanda veïnal la Regidora d’ICV-EUiA Elsa Blasco va anunciar que el proper Consell Plenari del Districte aprovarà la denominació de “Jardins dels Garrofers” per aquest espai del barri de la Teixonera i que ara s’ha urbanitzat des del Districte d’Horta-Guinardó i l’Agència de Promoció del Carmel i Entorns. En aquest sentit també cal destacar que el record que es va lliurar als assistents va ser una bosseta amb dues garrofes, que va portar molts records, especialment a la gent més gran del barri. Vull recordar ara la presència de la Isabel Robles fa poques setmanes al nostre Districte. Després de 70 anys fora del barri després de la Guerra Civil una de les seves primeres imatges va ser la dels garrofers d’aquest espai i com es convertien les garrofes en un dels pocs aliments als que podien optar.

La urbanització de l’espai ha permès garantir la plena accessibilitat, renovar el mobiliari, construir unes noves pistes de petanca amb caseta de suport, millorar i ampliar els jocs infantils i construir una pèrgola per dur a terme activitats festives. En aquest sentit el President de la Comissió de Festes de la Teixonera, Francesc Subirats, va destacar la importància d’aquest espai en el procés de recuperació de les festes populars al barri. L’animació infantil a càrrec de Pep Callau i la xocolatada van convertir la inauguració en una festa molt animada.

Val la pena destacar que es va valorar molt positivament l’actuació per part de la majoria de la gent del barri i sobretot va haver-hi molts comentaris adreçats a la necessitat d’un bon manteniment. El barri de la Teixonera ha guanyat un nou espai públic, és cert, però no podem oblidar que cal fer una feina important de neteja i manteniment en un barri que necessita espais públics de qualitat.