dijous, 15 de gener del 2009

Tres Turons. El parc.

A través de la premsa haureu pogut comprovar com el projecte de Tres Turons serà un dels plans que més afectaran el debat sobre el futur de la ciutat en els propers anys. El Parc dels Tres Turons forma part del Verd Estratègic de la ciutat, igual que Collserola, Montjuic o la Ciutadella, sols equiparable a aquests grans parcs. Per tant el projecte de Tres Turons no és un projecte urbanístic de reordenació de carrers, sinó que és una aposta per gaudir d'un gran espai verd a la ciutat, al costat d'algunes zones d'alta densitat. Actualment la gent que està dins de l'àmbit està afectada de zona verda majoritàriament. Per tant el que fa el Pla és reduir la zona on no pot haver-hi habitatge del Parc. Per tant renunciem a unes quantes hectàrees de verd en aquest parc (que es compensen a Collserola). Hi ha 300 habitatges que queden afectats i que per tant s’hauran de reubicar a les vores del Parc, però també haurà 464 vivendes que podran seguir en l’àmbit del Parc, tot i que cap d’elles a l’’àrea central. Aquesta renúncia ha de fer possible el projecte, és a dir afectar el mínim d’habitatges i alhora fer viable econòmicament aquest gran projecte en un termini de 16 anys. El Parc dels Tres Turons ha de permetre recuperar l'espai històric del Turó de la Rovira, crear espais de lleure familiar i esport a l'aire lliure, fer programes d'educació ambiental, gaudir dels millors miradors de la ciutat... Certament té un cost personal per a les persones afectades i un alt cost econòmic per a la ciutat, però crec que les millores seran fonamentals per la ciutat. L'Ajuntament ha decidit per un pas endavant de moltíssima importància i el nostre Districte en serà protagonista.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pere.
Jo sempre he viscut el tema de l'afectació d'aquests habitatges en primera persona ja que els meus avis tenen una caseta al carrer gran vista. La casa es una meravella amb un pou amb aigua i un jardí on jo he passat tota la meva infantesa.
Ara que els meus avis ja no hi son la preocupació m'ha caigut a sobre.
M'agradaria saber si la meva casa esta afectada o no. Ja se que rebrem una carta pero m'agradaria treure´m aquest pes el més aviat possible. Els mapes publicats son poc exactes i no em permeten saber-ho amb certesa.

T'agraïria em diguessis de quina manera puc treure l'aigua clara amb total certesa.

Gracies i disculpa les molesties.

Pere Nieto ha dit...

Entenc la teva preocupació i la teva angoixa. Et recomano que vagis a l'Agència de Promoció del carmel i Entorns al carrer Llobregós 107 i demanis pel responsable de participació, Toni Coll. Veuràs com rebràs una bona atenció. Si no mequivoco et poden expedir un certificat sobre la situació del teu habitatge amb l'IBI a partir no de la setmana vinent sinó de l'altre.