dimarts, 14 d’octubre del 2008

Relleu a ICV?

Darrerament hi ha gent plantejant aquesta assemblea Nacional d’ICV com una assemblea de la renovació de càrrecs. No és així. Qui faci això s’equivoca. No era aquest el plantejament ni ningú l’ha provocat. No hi ha cap candidatura alternativa a la de Joan Saura i per tant aquest serà de nou President d’ICV i haurà d’escollir el seu equip de direcció. Però ni escollim un “contrapoder” a Joan Saura ni proposem el seu successor. Dit això és evident que jo crec que Joan Saura ha de tenir la capacitat de fer un equip integrador, que reculli les diferents sensibilitats i diversitat de gènere, procedència, territori i generació. És cert que cal una direcció que aporti capacitat de dedicació a l’organització i també cal gent més nova (no tant per l’edat) que puguin aportar la dosi d’il·lusió que alguns estem reclamant. És evident que hi ha molts noms que poden guanyar pes específic a ICV, s’ha parlat sobretot de Joan Herrera però també del Raül Romeva, la Dolors Camats, el Jaume Bosch o la Laia Ortiz, però sobretot és important tenir clar que l’objectiu de l’Assemblea no és aquest, sinó l’enfortiment del discurs i de l’organització. Fer compatible una organització forta, amb una important aportació al govern. La majoria de la gent pot imaginar qui crec que pot encapçalar millor el futur d’ICV, però no perquè sigui o deixi de ser Secretaria General a l’acabar aquesta assemblea aquest tema quedarà tancat. Hi ha aspectes importants en els documents que haurem de tractar i d’això n’ haurem de parlar, molt més que de qui ha de ser el número 2 i ho torno a dir, perquè una de les responsabilitats del nou president és saber escollir un bon equip de la seva confiança i alhora còmplice de l’organització.

1 comentari:

boja per la Katherine ha dit...

Benvolgut Pere,
estic d'acord amb tu que aquesta assemblea no ha de servir, de moment, per pensar en el relleu d'en Saura... Sí ha de servir per fer una reflexió profunda sobre el paper d'IC-V en el govern català, especialment, i en els municipis on forma part de l'equip de govern.
I, sobretot, per fer una anàlisi sobre les concessions que s'estan fent al partit socialista en certs temes en els que Iniciativa hauria d'haver-se mostrat més crítica (penso sobretot en l'àmbit del benestar social, l'educació i la sanitat).