dilluns, 15 de setembre del 2008

No al túnel d'Horta


Ahir vaig assistir un moment a la Festa No al Túnel d’Horta que s’organitzava en el marc de la Festa Major del barri. Va ser una festa maca, amb una molt bona assistència. És cert que la postura d’ICV contrària al Túnel s’ha quedat sola en l’àmbit polític, però en canvi segueix gaudint del suport d’una gran part del moviment associatiu. L’oposició al túnel d’Horta no tan sols es basa en criteris mediambientals de respecte a Collserola (que són molt importants) sinó que també hi ha importants arguments en el camp de la mobilitat. És cert que el temps ha anat donant la raó a la gent que ens oposem al túnel, ara per exemple ja gairebé tothom el descarta per a ús viari privat, però el temps ens acabarà confirmant tots els arguments. Ahir des del moviment associatiu d’Horta es va fer una clara demanda d’oblidar el projecte. Crec que estaria bé que els grups municipals del Districte expressin la seva opinió i diguin si recolzen o no aquesta reivindicació de forma clara i contundent.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mi réplica.
¿Túnel de Horta?
http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=559

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Home, dir que us heu quedat sols em sembla poc rigoròs tenint en compte que ja coneixes el nostre posicionament, el qual hem fet públic a través d'una declaració del grup d'ERC en el mateix consell plenari del districte. No al Túnel d'Horta. Si finalment n'hem de parlar serà sempre d'un tunel només ferroviari i un cop esgotades totes les alternatives possibles (com el corredor del Besòs) i amb garanties ambientals suficients per no tallar els corredors naturals de Collserola.

Pere Nieto ha dit...

Crec que en parlarem molt d'aquest tema. Les diferents forces polítiques ens haurem d'anar posicionant, crec que en breu sabrem si realment la postura del no al túnel d'Horta té el recolzament d'alguna força més a part d'ICV, que segueix amb aquest criteri.