divendres, 4 d’abril del 2008

Baix Guinardó

El barri del Baix Guinardó pot veure aconseguit al llarg d’aquest mandat dues actuacions de gran abast. La primera és la remodelació del Parc del Príncep de Girona. Aquest és un parc que està desaprofitat, possiblement el seu disseny tècnicament és bo, però en canvi no és funcional. La gran superfície d’aigua crec que no ajuda a donar cohesió a l’espai. El plantejament és fer un parc més orientat a l’ús públic intensiu, guanyant protagonisme l’espai infantil, reorientant l’espai per a gossos i incrementant l’ús del parc orientat a la salut. La propera posada en funcionament del nou Casal de Gent Gran del Baix Guinardó, la proximitat del EAP Sardenya amb projectes de salut molt interessants i l’activitat esportiva, especialment en gent gran, amb bitlles i petanca, han de permetre plantejar un parc on sigui possible combinar pistes per aquests esports, aparells de gimnàstica per a gent gran ... un parc que es faci servir molt més. La remodelació que durà a terme Parcs i Jardins ha de contemplar tot això. I a més cal tenir en compte que a l’edifici de Lepant s’hi trasllada l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i l’Arxiu del Districte i per tant serà un espai públic de gran intensitat.
L’altra gran actuació és d’aquelles que marquen el futur d’un barri. L’enderroc del viaducte de la Ronda del Guinardó suposarà un canvi radical en el barri. Es modificarà la mobilitat, el soroll, els itineraris de la gent. L’enderroc permetrà vertebrar millor el barri, guanyar espais públics per a la gent, fer perdre espai als cotxes. L’actuació ha d’anar vinculada necessàriament al nou aparcament que es construirà aviat al carrer Thous i més endavant també es podrà replantejar el sentit actual de l’avinguda Pi i Margall, fomentant també la seva pacificació.

6 comentaris:

joan ha dit...

Això és política.

Això és actuar, marcar idees i apostar per model de ciutat.

Un gran canvi que ajudarà a vertebrar la unió entre el guinardó i gràcia, que millorarà la vida de tanta gent i representarà una gran reconquesta de l'espai públic pel ciutadà.

MaryLou ha dit...

Per al·lusions: La remodelació del parc és molt necessaria per poder gaudir del espai, ja que tal i com està és nomès, el paradis dels gossos.
L'enderrocament del cinturó, com en el conte de "Pedro y el Lobo" no ens ho creiem...

Pere Nieto ha dit...

Marylou, fas bé en dubtar. De totes maneres aquesta vegada està tot molt consolidat. El dia que vinguin les màquines per començar quedem per celebrar-ho fent un vermutet.

la tomaquera ha dit...

Jo m'apunto (pel morro) al vermutet.
Una observació... que el nou parc no necessiti molta aigua... glups!

boja per la Katherine ha dit...

Com a veïna del Baix Guinardó pràcticament des que vaig néixer pensar que l'scalextric de la Ronda Guinardó desapareixerà és un somni fet realitat, però també em mostro escèptica perquè fa molts anys que se'n parla i fins ara no s'ha fet, també m'apunto al vermut...
Pel que fa al parc tot i que visc a 5 minuts no l'he utilitzat mai, sempre he passat per Taxdir o Travessera de Gràcia sense parar-hi massa atenció perquè sembla un pipi-can exclusiu per gossos...

Anònim ha dit...

Els veïns no tenim gaire informació sobre l'enderroc del viaducte. Sabem que per l'any que ve s'inicien les obres, pero no sabem com quedarà el projecte final. Quan i com ho podrem saber ?