dimarts, 25 de març del 2008

Hem de votar a ZP?

Hauria d’intentar ICV votar a favor de la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero com a president del Govern espanyol? Jo crec sincerament que no. I ho dic per una raó molt senzilla, aquest no ha estat el mandat electoral que hem d’entendre. Els resultats electorals ho han deixat clar, volen un govern socialista amb comoditat, sense la influència decisiva de les esquerres. Pensar el contrari és un error. Els socialistes van guanyar vots sobretot gràcies a votants de l’esquerra. No va ser a costa de vots de centre o centre-dreta. El paper que ens pertoca a les esquerres en aquest proper mandat és el d’oferir missatges alternatius, vetllar perquè el PSOE compleixi amb els seus compromisos electorals i sobretot guanyar-nos la confiança del nostre potencial electorat. Cal que ens centrem, a nivell intern, en renovar propostes, en saber detectar els errors i en generar il·lusió. I a nivell extern cal que demostrem que una esquerra forta a l’esquerra del PSOE és necessària, que no podem renunciar al multipartidisme i que no tan sols és important impedir que governi el PP sinó que també és fonamental que es puguin dur a terme polítiques realment d’esquerres. I en aquest camp sempre ens ha de trobar el PSOE. No podem tenir cap mena de problema en pactar tot allò que sigui possible amb el govern socialista, però tampoc podem jugar el paper que no ens toca en funció dels resultats electorals. No tenim res per negociar amb el PSOE una investidura, nosaltres no tenim cap força, no podem aportar els vots necessaris per fer un mandat tranquil. Potser encara és molt aviat opinar sobre la investidura però m’agrada posicionar-me abans que se’n parli, així també queda clar que és la meva postura. No ens toca a ICV governar, és una llàstima, però crec que és així.

1 comentari:

Maxi ha dit...

Crec personalment, que a ICV-IU ens toca en front a la ciutadania defensar amb claredat i fermesa el nostre programa electoral. Programa molt ben elaborat, per altre banda.

Tot i això, crec que es aviat dir si em de votar o no a Zapatero. No sabem amb claredat les seves propostes, o amb qui les vol realitzar, i per tant encara no toca dir si votarem o no a la investidura.

Es cert que serà difícil votar a favor si continua com sembla amb els acords que vol fer amb la dreta, i si fa un nou gir cap al centre en temes de fiscalitat. Sobre Bono... només dir que NO, NO, I PER SEMPRE MÉS NO.

Una salutació i força!!