dijous, 20 de març de 2008

Cementiri Poblenou
Avui començaré la meva proposta d’indrets amb encant de Sant Martí pel Cementiri del Poblenou o Cementiri de l'Est. Pot resultar estrany, però al barri el cementiri és un espai molt emblemàtic. Fa uns anys un equip de la Universitat Autònoma va fer un estudi del barri. Entre d’altres coses van organitzar trobades amb gent diversa i se’ls hi demanava que els portessin a aquells llocs que més identificaven al barri. Tothom va passar pel cementiri. Aquest cementiri es va fundar l’any 1775. És un cementiri amb encant. Des de que va morir el meu pare l'any 1999 hi he anat més sovint, però ja era un lloc que de tant en tant visitava. Hi ha un gran nombre d’escultures d’artistes famosos, personatges importants enterrats i un recinte de panteons amb gran valor. Però permeteu-me que us recomani un parell de racons del cementiri. El primer és la tomba del santet, un personatge del barri amb fama de molt bona persona que un cop mort va seguir rebent la veneració de la gent i per tant hi podreu trobar un gran nombre d’ofrenes a una tomba d’algú gairebé anònim. L’altre espai és el conegut com el "recinte dels gitanos". Us recomano una passejada, a més hi trobareu guies a l’entrada i indicacions prou clares, també podeu consultar la web dels serveis funeraris. Els cementiris també poden ser llocs per passejar i relaxar-se.

1 comentari:

Reforma Electoral ha dit...

MANIFIESTO POR LA REFORMA DE LA ACTUAL LEY ELECTORAL

http://reformaleyelectoral.blogspot.com/

Un cada vez más extenso grupo de ciudadanos considera una urgente necesidad democrática reformar la actual Ley Electoral.

No es de justicia que a Izquierda Unida le cueste cada escaño 481.520 votos y a UPyD 303.535 votos mientras que al PNV le cuesta solamente 50.541, a Nafarroa Bai 62.073, al PSOE 65.470 y al PP 66.470 votos. No es equitativo que IU, tercera fuerza política en número de votos obtenga 2 escaños con 900.000 votos y UPyD, quinta fuerza política con 300.000 alcance únicamente 1 asiento en el Parlamento mientras el PNV con 300.000 votos consigue 6 diputados.

Este sistema adultera la voluntad de los ciudadanos emitida en las urnas, escamotea la representatividad y proporcionalidad de un sistema multipartidista como el español y burla el deseo de gran parte de los votantes que observan como su voto no vale nada en virtud de una Ley Electoral caduca.

Por tanto:

Exigimos a las dos grandes formaciones políticas españolas una profunda reflexión sobre el tema desvinculada de sus intereses partidistas, coyunturales y electorales.

Reclamamos que escuchen las voces que se alzan en la sociedad representando a una mayoría deseosa de un cambio que permita que el voto de todos los ciudadanos tenga el mismo valor.

Demandamos una reforma de la actual Ley Electoral, por injusta y alejada del principio "Un ciudadano, un voto".

http://reformaleyelectoral.blogspot.com/

POR UNA REFORMA DE LA LEY ELECTORAL.

UN CIUDADANO, UN VOTO.


Enlázanos desde tu blog/web a través de nuestro banner.

Envíanos la URL de tu blog/web para añadirte a la lista de enlces que apoyan la reforma de la ley electoral a través de un post o de nuestro correo electrónico.