dimarts, 15 de gener del 2008

Zapatero, fi de curs.

Ara que ja s’ha acabat la legislatura i s’han convocat oficialment les eleccions generals tothom fa valoracions de com ha anat aquesta etapa d’en Zapatero com a president. Molta gent està fent servir les notes escolars (bé siguin les tradicionals, bé siguin les de necessita millorar/progressa adequadament). Jo com sempre, com a mestre, crec que el més important són les frases que acompanyen la nota. Aquestes podrien ser algunes de les frases si ZP hagués estat el meu alumne i els darrers quatre anys haguessin estat el curs escolar.
La seva actitud general ha estat prou bona. Es mostra passiu a vegades però en general mostra bones intencions. És sociable i atent.
La seva relació amb els companys i companyes no ha estat fàcil, tot i que sembla molt integrat i sovint es mostra com a líder del grup, hi ha força companys i companyes que no acaben d’entendre els seus canvis d’actitud.
Cal destacar que ha sabut defensar-se d’un grupet de companyes i companyes que s’han manifestat obertament en contra d’ell.
A principi de curs va demostrar moltes ganes i tenir clar tot el que volia fer, però poc a poc li ha faltat decisió. Ha treballat poc els darrers trimestres.
Quan no presenta els deures busca moltes excuses, no sempre creïbles. En aquest sentit s’ha deixat influir per alguns companys, i sobretot alguna companya, que han interferit molt en el seu treball.
Els seus treballs són incomplets. La portada sempre és el millor de la seva feina, però sovint no sap com acabar. En general ha fet molt menys del que les seves capacitats li permeten.
Alguns dels seus exàmens han estat molt interessants (casaments homosexuals, atenció social, atenció a les dones maltractades, retirada de tropes ...) però en altres casos ha estat molt per sota d’allò que es podia esperar (Estatut, infrastructures, sostenibilitat ...)
Tot i que les seves capacitats li permeten afrontar el seu futur amb garanties, la seva indecisió li pot comportar algunes dificultats. Cal ajudar-lo a definir-se sobre què vol ser quan sigui gran.
Li recomanem que afronti el proper curs amb més decisió, que treballi a fons en aquells temes que ha portat més fluixos aquest curs i que acabi de definir unes relacions més fluïdes amb els companys i companyes amb els que s’hauria d’entendre millor.

2 comentaris:

Paco Morales ha dit...

Veig que ets un profe una mica benèvol. A més del que has dit jo diria que ha utilitzat massa el tacticisme com a forma de fer política, i li ha donat igual pactar i fer-se la foto amb CiU per l'Estatut, que maxacar als seus companys de partit, perdó de classe, que pactar amb la dreta les polítiques econòmiques i fiscals. Jo crec que està suspés amb dret a l'examen de recuperació si fa els treballs que li demanem. Necessita, per dir-ho així, molt acompanyament.

Anònim ha dit...

Malgrat que qaulsevol partit, i més un PSOE O PP, preparen les eleccions i trien un candidat per a guanyar. Potser el PSOE no s'esperava guanyar, potser un empat, potser quedar a prop i, consegüentment, va fer un equip més de pedaços que de gestió. Així ha anat. A pedaços, ara poso ara trec, necessito una empenta, és com si la decisió del dia la fes llegint la popularitat mentre esmorza, potser ho diu el seu horòscop. I això el fa difícil d'entendre.

Crec que en aquesta legislatura si surt escollit, cosa que crec que passarà així i millor que no surti el PP perquè amb el personal que té no anem enlloc, faci l'equip de treball ell i no el partit. Crec que Solbes i la Vicepresidenta (tot i que em cau molt malament) ho fan bé, però la resta és personal imposat. Es com quan en un equip de futbol l'alineació la fa el president i no l'entrenador.

EN quant a la foto, qualsevol president de govern se la amb els nacionalistes, sigui qui sigui el partit: UCD,PSOE,PP,PSOE... i sempre serà així perquè aquests partits representen una part de la població que, com vugarment es diu, també paguen impostos.