dissabte, 5 de gener del 2008

Obama-Edwards-Clinton

La victòria d’Obama a Iowa entre els candidats demòcrates ha suposat una important sorpresa, com a mínim per a les persones que no seguim la política americana de prop. Hillary Clinton és la gran derrotada perquè tot i disposar de molts recursos, experiència i suports importants, ha quedat en tercer lloc, darrera del candidat més d’esquerres, John Edwards.
Encara queda molt procés per acabar de veure qui serà el candidat o candidata dels demòcrates a les eleccions americanes i per tant qui serà, en principi, nou President dels Estats Units d’Amèrica. Tampoc sé com evolucionarà la campanya, insisteixo en que no en sé gaire del tema, però crec que els primers resultats indiquen una necessitat de canvi considerable entre l’electorat americà, això és bo.
Obama visualitza aquesta sensació de canvi, potser fins i tot la necessitat d’obrir pas per primer cop a un candidat negre amb aspiracions d’arribar a la Casa Blanca. També és cert que a mi em sembla que té una capacitat de comunicació molt gran. El resultat de John Edwards es pot interpretar com un bon resultat tenint en compte que planteja els posicionaments més d’esquerres dins dels demòcrates. I Hillary Clinton ha punxat. Pot ser que sigui capaç de reconduir aquesta situació, però d’entrada era la més ben situada. Dóna la sensació que la gent demòcrata vol canviar, vol un gir i vol gent nova. D’entrada una bona notícia.