divendres, 18 de gener del 2008

Cap de llista ICV BCN

L’altre dia parlava de la necessitat d’afrontar el debat sobre el proper cap de llista d’ICV a Barcelona. El Jordi em demanava si es podia fer el relleu de la Imma amb alguna persona coneguda. La Imma Mayol ha marcat un perfil molt determinat i crec que ha sabut aportar aspectes molt importants al govern de la ciutat. Ara cal veure quin és el millor perfil per encapçalar la llista de les properes eleccions municipals. D’entrada el primer debat hauria de ser si aquesta persona ha de ser de l’actual grup municipal o bé pot ser una persona que no estigui en aquests moments en el camp de la política municipal barcelonina. Jo personalment opto perquè sigui una persona de l’actual equip, tot i que és evident que hi ha molta gent a ICV que podria encpaçalar la llista. I ho proposo per dos motius. El primer perquè considero que sempre que sigui possible és bo apostar per la gent que està treballant en aquell àmbit i que coneix a fons la feina a fer. I en segon lloc perquè tenim dues persones perfectament preparades per ocupar aquest lloc, el Ricard Gomà i l’Elsa Blasco. He de dir clarament que qualsevol d’aquestes dues persones tindran el meu ple suport si finalment ocupen aquest lloc tan important. Estic convençut que són dues persones ideals per encapçalar la llista, són les dues persones que ja porten més de quatre anys d'experiència a l'Ajuntament i per tant la seva feina els acredita. El meu objectiu no és obrir cap debat ni mullar-me, sols reflexionar en veu alta sobre un tema que serà important i fer-ho sense pressió, sense primàries a la vista. El Ricard Gomà ha demostrat que una persona amb una preparació teòrica important ha sabut adaptar-se al món de la gestió municipal i ningú pot negar que les polítiques socials a la ciutat de Barcelona han fet un salt molt important. Crec que ha estat un gran Regidor, és una persona propera i té un discurs molt coherent i una gran capacitat de veure més enllà del dia a dia de la política. L’Elsa Blasco ha demostrat de forma més que evident les seves qualitats a Horta-Guinardó. És una persona molt propera a la gent i que escolta, però alhora inflexible en la defensa dels seus ideals. L’Elsa té una gran capacitat de treball i de generar equip. Sap negociar i les dificultats la fan créixer i aquestes són virtuts molt importants per encapçalar una llista d’ICV. Estic content de saber que ICV disposa d’aquest capital humà per fer possible aquest salt endavant que hem de fer a la ciutat de Barcelona. El Ricard i l’Elsa per discurs i per acció han d’aportar molt a la política de la nostra ciutat. I per tant no em preocupa no tenir a ningú més conegut. A vegades hem fet opcions encara més "arriscades" posant al capdavant d'una llista a gent molt jove, desconeguda per a la immensa majoria, però alhora molt potent, i ens ha sortit molt bé, tal com ho han demostrat Joan Herrera al Congrés i Raül Romeva a Europa.

4 comentaris:

Roger M. Puig ha dit...

Des de fora de Barcelona, però coneixent-los a tots dos, crec que tant el Ricard com l'Elsa serien perfils ideals per encapçalara la propera llista d'ICV a Barcelona.

Roger M. Puig ha dit...

Puntualitzo: des de fora de Barcelona com a militant d'ICV (milito a Cerdanyola), no com a resident (visc a Ciutat Vella).

Anònim ha dit...

Independentment de la vàlua de cada un dels possible, jo solament conec de primera mà l'Elsa, hi ha un altre debat i és que la persona substutuïdora, per dir-ho d'alguna manera, entra en un procés de separació del càrrec que l'obliga a deixar el que fa per a preparar-se per al relleu.

No em desagrada la idea que sigui algú que no es troba dins l'ajuntament, la seva preparació i visió des de l'altra banda de la taula pot ser superior i molt profitosa per a quan arribi.

A les empreses hi ha una tècnica que és mirar allò que funciona en altres tipus de negocis i adaptar-lo al teu. Potser si que cal aplicar allò de la rotació de conreus i que cada 2 mandats, aquell que pugui ser candidat, "descansi" per tal de poder afrontar millor el repte.

És molt dur veure com els candidats, que ja ocupen el càrrec, el deixen de banda durant la campanya, millor dir apliquen serveis mínims, per tal d'oferir-se com a candidat.

Marc ha dit...

Crec que l'Elsa pot fer molt més desde on està ara que no pas com a cap de llista.
Per cert, perquè li voleu tant de mal? Jò me l'estimo massa com per voler que sigui cap de llista.
Jo voto per algú de fora...